Ambras à la Flandrien! Twee Belgische topspurters bekvechten na Brugge-De Panne, maar 'Vlam van Ham' wint weer Sport
Ambras à la Flandrien! Twee Belgische topspurters bekvechten na Brugge-De Panne, maar 'Vlam van Ham' wint weer
Sport

Ambras à la Flandrien! Twee Belgische topspurters bekvechten na Brugge-De Panne, maar 'Vlam van Ham' wint weer

Jasper Philipsen (26) blijft maar successen boeken. Onze landgenoot van Alpecin–Deceuninck leek zich in de slotkilometer te ver van voren te bevinden, maar met een indrukwekkende eindsprint schreef hij de Classic Brugge-De Panne op zijn naam. Hierbij kwam hij echter in aanraking met Tim Merlier, die direct na de finisch een beschuldigende vinger opstak. "Misschien ben ik te voorzichtig, maar ik wil niemand in gevaar brengen," merkte Merlier op.

Een relatief vlakke koers met een verwachte massasprint aan het einde belooft altijd een hectische finale. Maar in de Classic Brugge-De Panne was het bijzonder chaotisch. Treintjes die kwamen en gingen, schoudercontact hier en daar... Het hoogtepunt van de finale vond plaats zo'n 200 meter voor de streep. Tim Merlier probeerde links langs Danny van Poppel te gaan, maar plotseling dook Jasper Philipsen op.

"Ik wil niemand in gevaar brengen"

"Ik voelde een duw tegen mijn heup, maar ik realiseerde me niet meteen dat het Jasper was," aldus Merlier na de finish. Beide Belgische toprenners kwamen met elkaar in botsing en ontsnapten maar net aan een val. Tot verbazing van velen snelde Philipsen naar de overwinning, terwijl Merlier tweede werd. "Het is maar goed dat ik een voorzichtige renner ben en niet heb geduwd, anders waren er ongelukken gebeurd," zei Merlier. "Misschien ben ik zelfs te voorzichtig, maar ik wil niemand in gevaar brengen."

(lees verder onder de video)

"Ik had ook al sprints waar ik niet voluit kon gaan"

Philipsen was zich niet bewust van enige misstap. "Ik probeerde links langs te gaan, maar Van Poppel ging ook naar links. Daardoor kwam ik in aanraking met Tim, wat jammer is. Gelukkig konden we op tijd stoppen voordat er iets ernstigs gebeurde. Ik ben blij dat we toch nog een mooie sprint konden rijden." Merlier was het daar niet mee eens. "Ik kon mijn sprint niet rijden en dat is frustrerend." Philipsen voegde eraan toe: "Ik heb ook al sprints gehad waarbij ik niet voluit kon gaan. Dat hoort er nu eenmaal bij." Zondag volgt er misschien al een herkansing voor Merlier in Gent-Wevelgem.

(Bron: hln.be - Intropic: VTM en Eurosport)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties