Anderlecht en Brugge vechten het uit op de Heizel Sport
Anderlecht en Brugge vechten het uit op de Heizel
Sport

Anderlecht en Brugge vechten het uit op de Heizel

De kogel is door de kerk. Na twee teleurstellende terugwedstrijden in de halve finales van de Cofidis Cup zullen RSCA en FCB op 22 maart uitmaken wie met de beker naar huis gaat.

Nadat Club Brugge zich woensdag tegen stadsgenoot Cercle al verzekerde van een ticket richting Brussel deed Anderlecht dit gisterenavond in het Astridpark. Gent vergat de kansen af te maken en Anderlecht profiteerde hier dan ook ten volste van. Na een kwartier was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld na een lage schuiver van Steven Defour en een misser in de Gentse defensie die door Mitrovic genadeloos werd afgestraft. Gent legde gewoon te weinig efficiënte aan de dag om er een echte wedstrijd van te maken.

In de tweede helft, bijna eenzelfde scenario. Gent speelde ook nu goed mee en voetbalde enkele kansjes bij elkaar, maar miste dodelijkheid in de zestien. Vroeg in de tweede helft viel Brecht Dejaegere dan ook nog uit. Gent zou hem weken kwijt kunnen zijn. Yoeri Tielemans legde in de 58e minuut de wedstrijd dan toch in een beslissende plooi toen hij zijn penalty koelbloedig binnen schoof naast Matz Sels. Beide ploegen kregen nog wel wat kansjes maar aan de 3-0 stand veranderde niets meer.

Besnik Hasi was na de wedstrijd dan ook fier op zijn ploeg en kijkt uit naar een nieuwe krachtmeting met hun grootste titelconcurrent. Hein Vanhaezebrouck vond dat zijn ploeg beter speelde dan in de heenmatch maar wil meer efficiëntie zien.

Het is nog maar de derde keer dat beide ploegen elkaar in de ogen kijken in een bekerfinale. Club Brugge trok in 1977 aan het langste eind terwijl Anderlecht in 1994 de beker omhoog mocht steken. Benieuwd wie volgende maand de beker huiswaarts mag nemen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties