Anderlecht met drie rode kaarten onderuit tegen Olympiakos Sport
Anderlecht met drie rode kaarten onderuit tegen Olympiakos
Sport

Anderlecht met drie rode kaarten onderuit tegen Olympiakos

De Champions League-campagne van Anderlecht is in mineur geëindigd. Anderlecht had een tijdje uitzicht op puntengewin bij het Griekse Olympiakos Piraeus, maar werden genekt door een paar discutabele beslissingen van de gul kaarten trekkende scheidsrechter. Anderlecht kreeg drie rode kaarten en evenveel strafschoppen tegen. Daarvan scoorde Olympiakos er maar eentje. De Grieken wonnen wel en gaan zo samen met PSG door naar de achtste finales.
Anderlecht was al voor deze wedstrijd uitgeschakeld, maar Olympiakos was nog in volle running. Er moest dan wel gewonnen worden en de Grieken trokken dan ook in een kolkend thuisstadion ten aanval. Iets over het halfuur kwam de thuisploeg ook op voorsprong via grote ster Saviola, maar nauwelijks vijf minuten later zette Kljestan de bordjes weer gelijk. De Amerikaan scoorde na een mooi uitgespeelde counter.

Anderlecht kon met een goed gevoel gaan rusten, maar kreeg meteen erna een stevig opdoffer. Een vallende Kouyaté kreeg in de 16 meter een bal tegen de arm. Ref Stark was onverbiddelijk: rood en strafschop. Silvio Proto was echter bij de pinken en keerde de elmeter van Saviola. De Argentijn maakte niet veel later zijn fout alsnog goed en scoorde dit keer wel de 2-1.

Met 10 tegen 11 probeerde Anderlecht er nog wel uit te komen, maar dat bleek verre van evident. Olympiakos kreeg nog een tweede penalty, maar opnieuw ging Proto naar de juiste hoek en hield het schot van Weiss uit zijn netten. N'Sakala, die de fout had veroorzaakt, was inmiddels na een nieuwe rode kaart richting kleedkamer vertrokken.

Anderlecht moest de kelk helemaal tot de bodem ledigen. Dit keer was het Proto zelf die een doorgebroken speler neerhaalde en rood onder de neus kreeg geduwd. Ditmaal was het Dominguez die mocht aanleggen. Gelegenheidsdoelman Mitrovic ging naar de juiste hoek, maar kon net niet aan de bal.

3-1 dus en daarmee beëindigt Anderlecht zijn campagne met één schamel puntje uit zes wedstrijden. Olympiakos stoot wel door ondanks een zege van Benfica tegen PSG.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties