Anderlecht-supporters niet te spreken over huidige spelersgroep Sport
Anderlecht-supporters niet te spreken over huidige spelersgroep
Sport

Anderlecht-supporters niet te spreken over huidige spelersgroep

Ze mogen dan wel hun openingsmatch gewonnen hebben, de Anderlecht-supporters zijn diep teleurgesteld in de enorm magere transferronde van dit jaar. Zo diep zelfs dat ze een open brief schreven aan de bazen achter Paarswit...
Terwijl alle eersteklassers hevig hebben liggen kopen en verkopen, klokte Anderlecht af op drie inkomende transfers en maar liefst veertien uitgaande spelers. “Is het dat maar?”, vroeg voorzitter Roger Vanden Stock zich openlijk af. En ook de supporters van les Mauves begrijpen niets van het vreemde transferverloop. Daarom uitten ze hun ongenoegen in een open brief, waarin ze met meer woorden schrijven dat de inkomende transfers niet voldoen en ze nood hebben aan solide spelers à la Biglia en Frutos.

Anderlecht won haar openingswedstrijd niet overtuigend met 3-1 tegen Moeskroen-Péruwelz. Vanavond gaat het op bezoek bij Oostende. Benieuwd of de supporters gelijk gaan krijgen… (KDN)

Geachte heer Van Holsbeeck en leden van het bestuur,

Vorig jaar waren wij positief verrast van uw transferperiode. Jonge talenten werden gehaald, overbodige spelers weg gedaan en spelers die niet konden gehouden worden, werden verkocht. Een mooie start voor een overgangsjaar waarin we nieuwe talenten leerden kennen.

Het was een seizoen zonder goed voetbal, mét een trainerswissel maar met een onverhoopte titel op het einde. Vooral de doorstroming van jongeren als Tielemans, Najar, Mbemba,... deed de harten van RSCA supporters sneller slaan. De blamage in Europa was een deel van het leerproces van de jongeren.

De titel bracht vorig seizoen een mooie startbonus op en de spelers die nu ook werden verkocht brachten ook een aardige bedrag op.

Sta ons toe om te zeggen dat de namen die wij nu lezen in de media te weinig zijn. We sluiten ons hier graag aan bij de woorden van onze voorzitter Roger Vanden Stock: "Is het dat maar?"

In het begin van de transferperiode werd Lucas Romero genoemd. Een jong talent dat aan het begin staat van zijn carrière en alles in zich heeft om het middenveld te leiden. DIT is het type transfer dat wij graag zien komen. DIT is de opvolger van onze echte kapitein Lucas Biglia.

Wat het hoofd van de scouting zo mooi heeft gezegd: maak van RSC Anderlecht een soort FC Porto. Jong talent aankopen, kwaliteit voorop stellen in plaats van kwantiteit, spelers halen die bij de stijl van het huis horen. Op dit moment is er geen nood aan paniektransfers zoals Kanu of in het recente verleden Pollet. Transfers met een duidelijke meerwaarde zijn nodig zoals er vroeger Pareja, Biglia, Mitrovic, Suarez en Frutos aangekocht zijn. Niet de goedkoopste spelers, maar ze tilden wel het niveau van Anderlecht omhoog.

Mooi voetbal en een mooi Europees parcours zijn onze hoofdzaken.

Natuurlijk zijn we drie maal op rij kampioen geworden maar mag het alstublieft iets meer zijn?

Met vriendelijke groeten
De supporters van RSC Anderlecht


Transfers Anderlecht voor seizoen 2014-2015:
IN:
Nicaise Kudimbana (KV Oostende, terug) - Michael Heylen (KV Kortrijk, terug) - Wigor (Capivariano, Bra)

OPTIES: Kanu (Terek Grozny, Bra) - Kanu (Standard, Bra) - Bruma (Galatasaray, Por) - Daniel Van Buyten (Bayern München)

OUT: Cheikhou Kouyate (West Ham Utd, 8 miljoen) - Massimo Bruno (RB Leipzig/Salzburg) - Nabil Jaadi (Udinese, 2j, 1 miljoen euro) - David Pollet (AA Gent, 1.5 miljoen) - Guillaume Gillet (Bastia) - Demy de Zeeuw (N.n.b.) - Fernando Canesin (Oostende, def.) - Jordan Lukaku (Oostende) - Ronald Vargas (Balikesirspor) - Dalibor Veselinovic (KV Mechelen) - Sefa Isci (Zulte Waregem) - Samuel Armenteros (FC Zwolle) - Karim Tarfi (De Graafschap) - Mohammed Soumare (Avellino)

OPTIES: Fede Vico (Almeria) - Sasha Kljestan (Los Angeles Galaxy) - Fabrice N'Sakala (AS Monaco) - Nathan Kabasele (Moeskroen-Peruwelz)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties