Andy Baetens eerste Belgische wereldkampioen darts ooit: "En nu dinsdag gaan werken" Sport
Andy Baetens eerste Belgische wereldkampioen darts ooit: "En nu dinsdag gaan werken"
Sport

Andy Baetens eerste Belgische wereldkampioen darts ooit: "En nu dinsdag gaan werken"

Andy Baetens (34) heeft geschiedenis geschreven in het Belgische darten. ‘The Beast from The East’ veroverde de titel van wereldkampioen bij de semiprofs na een indrukwekkende vertoning tegen de Nederlandse Chris Landman. Baetens is daarmee de allereerste Belgische wereldkampioen ooit in het darten. “Ik heb hier het hele jaar voor getraind”, zei hij.

Nu staat het grote WK darts in het iconische ‘Ally Pally’ op het punt te beginnen, met deelname van Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts, Mike De Decker en Mario Vandenbogaerde voor België. Maar de afgelopen dagen vond al een WK darts plaats, georganiseerd door de iets minder bekende WDF-bond. Deze World Darts Federation, waar ook nationale bonden zoals die van België en Nederland onder vallen, is de op een na grootste dartsbond naast de PDC en richt zich voornamelijk op semiprofs.

Begonnen als topfavoriet

Aan de top van de ranglijst prijkt een Belg: Andy Baetens. Hij begon het toernooi als topfavoriet en behield gedurende het hele evenement een hoog gemiddelde. In de finale leek hij op geen enkel moment onder druk te staan. Baetens, bijgenaamd ‘The Beast from The East’, was indrukwekkend tegen de Nederlander Chris Landman. Hij verpulverde zijn tegenstander met een overtuigende 6-1 overwinning en werd zo de allereerste Belgische wereldkampioen in het darten.

(lees verder onder de video)

"Ik train dagelijks drie tot vier uur"

“Dit is altijd mijn droom geweest. Ik ben extreem blij met deze prestatie. Mijn zelfvertrouwen is enorm, en mijn tegenstanders moeten een topprestatie leveren om me te verslaan”, aldus een dolgelukkige Baetens in zijn eerste reactie. “Dit betekent alles voor mij. Ik ben heel dankbaar en geloof dat ik een verdiende wereldkampioen ben. Ik heb het hele jaar lang dagelijks drie à vier uur getraind om hier te kunnen presteren.

50.000 pond rijker

Mijn dank gaat uit naar mijn familie, vrienden en het geweldige publiek. Daar doe je het allemaal voor. En nu moet ik dinsdag weer aan het werk.” Dankzij zijn wereldtitel kan Baetens een bedrag van 50.000 pond - ongeveer 58.300 euro - aan zijn rekening toevoegen. Binnenkort begint de Belg ook als topfavoriet aan de Q-School, waar hij kan strijden om een tourkaart bij de PDC.

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties