Andy Murray is Brits Sportman van het Jaar Sport
Andy Murray is Brits Sportman van het Jaar
Sport

Andy Murray is Brits Sportman van het Jaar

Andy Murray is zondag door de kijkers van de Britse openbare omroep BBC verkozen tot 'Sportman van het Jaar'.

Murray kreeg 56 procent (401.470) van de stemmen achter zijn naam en haalde het zo van de Welshe rugby-international Leigh Halfpenny (65.913) en jockey AP McCoy (57.854). Op de erelijst volgt Murray wielrenner Bradley Wiggins op. Die won in 2012 de Ronde van Frankrijk en de olympische tijdrit in Londen.

Andy Murray beleefde begin juli op het heilige gras van Wimbledon de grootste triomf uit zijn carrière. In de finale haalde hij het van de Serviër Novak Djokovic, waardoor hij de eerste Britse Wimbledon-winnaar werd sinds Fred Perry in 1936. "Ik wil iedereen bedanken voor de steun de afgelopen jaren", liet Murray kort vanuit Miami optekenen. De Brit is zich aan de oostkust van de Verenigde Staten aan het voorbereiden op volgend seizoen.

De Duitse viervoudige wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel werd verkozen tot 'Sportman van het jaar uit het buitenland'.

Archieffoto AFP: Murray met zijn vriendin, poserend met de Wimbledon-trofee BELGA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties