"Andy Murray moet tot ridder worden geslagen" Sport
"Andy Murray moet tot ridder worden geslagen"
Sport

"Andy Murray moet tot ridder worden geslagen"

Sinds de Schot Andy Murray (ATP 2) zondag als eerste Brit in 77 jaar de eindoverwinning in de wacht sleepte op het heilige gras van Wimbledon, verkeren de Britten in extase. Volgens hen verdient Murray het om door de koningin tot ridder te worden geslagen.

Zowat elke Britse krant wijdt vandaag haar voorpagina aan de overwinning tegen de Serviër Novak Djokovic (ATP 1). "Sta op, Heer Andrew, Ridder van de Heilige Graal", kopt The Times. "Als in een droom, en bijna met de vingers in de neus, won Andy Murray gisteren de finale van het enkelspel bij de heren", voegt de krant eraan toe. The Times beschrijft de periode van 77 jaar tussen de laatste Britse overwinning van Fred Perry en die van Murray als "vreselijk lang".

De Daily Mail beweert zelfs dat bepaalde bronnen binnen Downing Street 10, de ambtswoning van premier Cameron, hebben gezegd dat Murray op een shortlist zou staan om tot ridder te worden geslagen.

Gedurende een piekmoment van vijf minuten waren op zondagavond 17,3 miljoen Britten afgestemd op de finale van Wimbledon. Ongeveer een kwart van de Britse bevolking dus. Ter vergelijking: dat is meer dan de voltallige bevolking van Nederland.

DV/Belga Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties