Anthony Kumpen wint 24 uren van Zolder

Anthony Kumpen. We kwamen hem gisteren nog tegen in de pitlane. Vandaag mag hij de Menzo Sports 24 uren van Zolder op zijn naam schrijven. Voor de ervaren racepiloot is het al de vijfde keer dat hij de prestigieuze racewedstrijd als eerste beëindigt. Kumpen reed de 24 uren uiteraard niet alleen. Hij werd geholpen door piloten […]

Anthony Kumpen. We kwamen hem gisteren nog tegen in de pitlane. Vandaag mag hij de Menzo Sports 24 uren van Zolder op zijn naam schrijven. Voor de ervaren racepiloot is het al de vijfde keer dat hij de prestigieuze racewedstrijd als eerste beëindigt.

Kumpen reed de 24 uren uiteraard niet alleen. Hij werd geholpen door piloten Bert Longin, Henk Haane en Frank Beliën. Het team, rijdend met een Porsche 997 GT3 Cup S, had 37 rondes voorsprong op de nummer twee.

De vier winnaars reden nagenoeg de hele race op kop. Dat maakt dat Kumpen – zie hem genieten tussen onze dames op de foto – zijn vijfde eindoverwinning in de 24 uren van Zolder op zak heeft.

Nog twee weetjes: het podium werd volledig bezet door Porsche. En – triest record – er bereikten maar zeven auto’s de eindmeet. De overige deelnemers gaven op toen ze zagen dat onze pitspoezen langs de kant van de weg flaneerden.

Ohja, ook Koen en Kris Wauters deden mee. Maar de Viper van het Viage KRK-Racing team moest half wedstrijd met een kapotte versnellingsbak naar de box. Einde race.

Uitslag:

1. Anthony Kumpen/Bert Longin/Henk Haane/Frank Beliën Porsche 997 GT3 Cup S – 801 ronden 
2. Alain Franssen/Patrick Franssen/Patrick Derdaele/Dylan Derdaele Porsche 997 Super Cup – 764 ronden
3. Hans Thiers/Kurt Thiers/Frank Thiers/Laurent Van Moerkerke Porsche 997 RS – 758 ronden
4. Patrick Beliën/Dimitri Cuyvers/Kristof De Neef/Niels Lagrange BMW 120 D – 755 ronden
5. Bart Couwbergs/Geoffroy Horion (MC)/David Dermont (MC)/Maarten Makelberghe Porsche GT3 Cup – 753 ronden
6. Jan De Vocht/Johan Van Loo/Patrick Ceusters/Peter Beckers BMW 120 D – 746 ronden
7. Dirk Van Rompuy/Tom Van Rompuy/John van Kouwen/Thierry Fievez Porsche 996 GT3 Cup – 730 ronden

(SF)

Reacties

wpDiscuz