Anticlimax voor sterk Anderlecht tegen Benfica Sport
Anticlimax voor sterk Anderlecht tegen Benfica

Na de winter zien we RSC Anderlecht niet meer terug op de Europese velden. De paars-witte jonkies van coach John van den Brom speelden een sterke wedstrijd tegen Benfica, maar moesten toch het onderspit delven. Het werd 2-3.

Ex-speler Hannu Tihinen gaf de aftrap in het Astridpark. Benfica dreigde als eerste, een schot van Almeida ging naast het doel van Silvio Proto. Beide ploegen combineerden goed, maar verloren ook vaak de bal. In de 18de minuut stond de openingstreffer op het scorebord. Chancel Mbemba kreeg de bal met wat geluk mee en trapte de 1-0 voorbij doelman Artur. Het eerste thuisdoelpunt van Anderlecht in deze Champions League.

Goal afgekeurd

De Belgische kampioen zette haar aanvalslust voort en scoorde tien minuten later de 0-2. Jammer genoeg stond Mitrovic duidelijk buitenspel en werd de goal van de spits terecht afgekeurd. Aan de overkant kon Matic, op randje buitenspel, de gelijkmaker binnenkoppen.

Na de rust stonden de Portugezen al snel op voorsprong. Gaitan draaide zich fraai vrij en trapte op doel. Zijn bal belandde via het been van Mbemba in doel. Van den Brom gooide de snelle Acheampong in de strijd, maar zijn mannen bleven te onmondig voorin. Een kwartier voor tijd was de onverwachte gelijkmaker dan toch nog een feit. Vanden Borre speelde Bruno aan en de twintigjarige Belg trapte de 2-2 in de korte hoek binnen.

De Brusselaars gingen nog volop op zoek naar de broodnodige derde goal. Maar Mbemba en de zwak spelende Mitrovic slaagden er niet in om hun kansen te verzilveren. Acheampong deed dat wel nog, maar hij stond buitenspel. De thuisploeg kreeg in de laatste minuut het deksel op de neus. Na een snelle counter schoot invaller Rodrigo de winning goal door de benen van Proto.

Na vijf wedstrijden heeft Anderlecht nog maar 1 puntje. De verplaatsing naar Olympiakos van over twee weken is dus al overbodig.

In de andere wedstrijd in groep C versloeg Paris Saint-Germain thuis Olympiakos met 2-1. Zlatan Ibrahimovic bracht de Fransen al vroeg op voorsprong, Olympiakos kon in de 80ste minuut gelijkmaken. In het slot zorgde Edinson Cavani dat PSG de drie punten thuis kon houden.