Antwerp Giants verpletteren Willebroek Sport
Antwerp Giants verpletteren Willebroek

De Port of Antwerp Giants maakten gisteravond de kortste verplaatsing van het seizoen. In de achtertuin van de Antwerpse coach Paul Vervaeck werd nieuweling Kangoeroes Willebroek partij gegeven. Bij de thuisploeg lagen na een nul op drie de aangeworven Amerikanen al onder vuur. Met Randy Oveneke en Thomas De Taey liepen er bij de thuisploeg bovendien twee gemotiveerde ex-Giants rond.

Loucks en Fitzpatrick hadden afgelopen week van voorzitter Katra te horen gekregen dat het veel beter moest. Beide Amerikanen driepunterden de thuisploeg even naar 8-6. Het meegereisde legioen van de Giants zag de havenjongens langs man in vorm De Zeeuw al snel de overhand nemen. Met twee steals, dunks en een bom werd het 18-23 na het eerste kwart.

Ondanks teveel missers van easy-shots konden Moors en co toch een bonus van tien punten uitbouwen. (22-32) Dat het verschil op dat moment niet groter was hadden de mannen van Vervaeck alleen aan zichzelf te danken. De rode lantaarn mocht liefst acht aanvallende rebounds pakken waarvan Randy Oveneke en Thomas de Thaey dankbaar gebruik maakten. Een raakschietende Stewart kon toch nog een 32-47 ruststand forceren.

In de tweede helft probeerden de bezoekers de kloof verder uit te diepen maar Oveneke en De thaey bleven hun ex-ploegmaats pijn doen. Coach Poppe hield zijn beide Amerikanen Fitzpatrick en Pearson langdurig op de bank. De Belgen van Willebroek deden het lang niet slecht maar bij 42-64 hadden de Giants hun twintiger beet door twee driepunters van Donkor. De veer was ondertussen gebroken bij de thuisploeg en een buzzerdriepunter van alweer Donkor zorgde voor een 51-79 tussenstand na driekwart wedstrijd.

Een overbodig vierde kwart was alleen nog goed voor de statistieken. De bezoekers liepen alsmaar verder weg langs Roel Moors. Het honderste punt was voor Frank Turner. Dorian Marchand kegelde de 65-103 eindstand op het bord. Al bij al een gemakkelijke overwinning voor de bezoekers. De thuisploeg blijft troosteloos onderaan bengelen.

Willebroek : Fitzpatrick 3, Dobbelaere 2, Souvereyns 8, Van Schil 5, Gorremans 4, Loucks 6, De Thaey 16, Mollekens 6, Pearson 3, Oveneke 12 Port of Antwerp Giants : Moors 14, Driesen 2, Donkor 9, Turner 12, Thomas 2, Vette 6, Spica 11, Stewart 20, Mwema 5, De Zeeuw 19, Akyazili 0, Marchand 3