Antwerp staat in brand, Clint sprak met de harde kern Sport
Antwerp staat in brand, Clint sprak met de harde kern
Sport

Antwerp staat in brand, Clint sprak met de harde kern

Gisterenavond leek het stadion van tweedeklasser Antwerp op een waar inferno. Boze supporters staken bengaals vuurwerk af en sommigen betraden het veld. De Antwerpcoach en het -bestuur veroordelen de actie. Clint sprak na de gebeurtenissen iemand van de 'harde kern' die de actie verdedigt.

De aanleiding was nochtans vreedzaam bedoeld. De Antwerpsupportersfederatie FAS(C) wilde aan het bestuur, de spelers en de coach duidelijk maken dat ze de situatie bij de oudste club van het land grondig beu zijn. Daarom werd ervoor gekozen om het eerste kwartier de grootste tribune van het Bosuilstadion leeg te laten. Het enige dat we te zien kregen was een spandoek met het opschrift 'Macht aan de fans', hiermee verwijzend naar de meerderheidsparticipatie die ze wensen te bekomen in het Antwerbestuur. De wedstrijd werd echter na 24 minten afgeblazen door de scheidsrechter.

Clint sprak naderhand met PM, die na het betreden van de tribune mee verder actie bleef voeren.

Waarom verder gaan dan de afgesproken vreedzame actie?

"Omdat de vredige actie op gegeeuw wordt onthaald door de leidinggevenden bij Antwerp. Een ploeg met sportieve problemen kan bijgestuurd worden met een nieuwe coach, een ploeg met financiële of bestuurlijk problemen kan bijgestuurd worden door een nieuwe voorzitter of bestuur, maar bij Antwerp zitten de problemen stilaan verankerd in de clubgeest. Een vreedzame actie is leuk, maar zal daar niets aan veranderen.

We horen trouwens dat Julien De Ridder plots kop van jut is, maar laten we eerlijk zijn, de actie van FAS(C), waar Julien voorzitter van is, was geslaagd en verliep volgens plan. Hem valt met andere woorden niets te verwijten. Onze verdere actie is onze eigen verantwoordelijkheid, niet die van de FAS(C)."

Het betreden van het veld en het afsteken van bengaals vuurwerk kan de club veel geld kosten en ook de 0-5 vanwege het stilleggen van de wedstrijd is geen opsteker voor de actievoerders.

"Dat is eerlijk gezegd het minste van onze zorgen. Antwerp heeft zoals gezegd twee grote problemen: slechte prestaties op het veld, waar de spelers en de coach verantwoordelijk voor zijn en het bestuur dat slechte beslissingen blijft nemen en de coach niet genoeg vrijheid laat om zijn ploeg positief bij te stellen. We zien dit al jarenlang aanslepen.

Je mag niet vergeten dat onze ploeg, de oudste van het land én bovendien stamnummer één, niet minder dan tien jaar in tweede klasse speelt. Die 0-5 zal overigens niet veel veranderen aan de totale eindstand dit seizoen. Ons signaal zal nu niet onopgemerkt blijven: wij zijn het grondig beu!"

De 'gewone' supporters veroordelen de actie. Ze zeggen zelfs dat jullie geen Antwerpsupporters zouden zijn. Bereik je nu niet net het omgekeerde?

"Weet je, er wordt zelfs gezegd dat er Feijenoord- en Groningensupporters zouden zijn aanwezig geweest. Allemaal flauwe kul en leugens. Antwerp kent doorheen haar geschiedenis slechts één constante en dat zijn de supporters die iedere veertien dagen opnieuw de verplaatsing naar de Bosuil maken. Velen van diegene die onze actie afbreken hebben zelfs nog nooit een wedstrijd op verplaatsing meegemaakt. Maakt dat hen slechtere supporters? Zeker niet, Antwerp is één grote familie en daar horen ook wij bij, tot spijt van wie het benijdt!

Dat de coach de actie veroordeelt is te begrijpen, hij probeert tenminste nog iets te redden met zijn ploeg en ziet een 0-5 eindstand waar hij zelf weinig aan kan doen. Het bestuur daarentegen moet in de spiegel kijken. Daarom dat ik vind dat dit shockeffect meer dan nodig was. Ook de gewone supporters moeten onze actie verstaan. Nu kost het de club misschien enkele tienduizenden euro's, maar als Antwerp verder wegzakt, kost het de club op termijn veel meer aan inkomsten. Dat willen we met onze actie op de agenda plaatsen." (B.Deckers)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties