Antwerp te populair voor oefenmatchen Sport
Antwerp te populair voor oefenmatchen
Sport

Antwerp te populair voor oefenmatchen

Ter hoogte van Deurne zitten ze met de handen in het haar: eindelijk zou die grote topper er komen, maar uit vrees voor een ware overrompeling moet de organiserende club uitwijken naar een andere lokatie.

Het zal je maar overkomen: Norbert Loyaerts, voorzitter van Rochus Deurne, slaagt er eindelijk in een levensdroom te doen uitkomen, maar ziet dan hoe die levensdroom een nachtmerrie zou kunnen worden. De man, zelf een Antwerp-fan, wou voor het 95-jarig bestaan van Rochus Deurne een galawedstrijd inrichten op de club. De tegenstander: grote broer Antwerp.

Maar de slapende reus van Antwerpen lijkt stilaan wakker te worden en dat zorgt voor organisatorische problemen. Op de eerste training van de rood-witte club kwamen meer dan 4.000 supporters opdagen, dus je kan al voorstellen hoeveel volk er zou afvloeien naar de terreinen van Rochus Deurne, die slechts 1590 supporters kunnen stallen. Dat besefte ook de voorzitter van de club, dus werd na een spoedoverleg afgesproken dat de galawedstrijd in het Bosuilstadion doorgaat en de clubs de inkomsten verdelen.

Eind goed, al goed, dus op woensdag 1 juli om 19 uur zal voor de allereerste keer het nieuwe Antwerp een match afwerken. De buren van Rochus Deurne mogen hun borst al natmaken, want de tien nieuwkomers van RAFC zullen zich willen bewijzen voor de eigen aanhang.

Op 11 juli trekt Antwerp traditioneel naar Antonia, dat slechts een capaciteit heeft van 1470 plaatsen. Dat wordt dringen. Of drinken. (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties