Antwerpbestuur reageert: "FAS(C) en ASA verantwoordelijk voor de onlusten." Sport
Antwerpbestuur reageert: "FAS(C) en ASA verantwoordelijk voor de onlusten."
Sport

Antwerpbestuur reageert: "FAS(C) en ASA verantwoordelijk voor de onlusten."

Na de ongeregeldheden afgelopen weekeinde bij R Antwerp FC, hebben gisteren de bestuursleden van de Great Old samengezeten. Hun verdict is hard voor de Antwerpsupportersfederatie FAS(C) en voor ASA.
"Onze club ontving de voorbije twee dagen enorm veel steunbetuigingen uit alle hoeken van de voetbalwereld in het algemeen, en uit onze rood-witte familie in het bijzonder. Wij zijn het dan ook verplicht aan alle échte Antwerpfans om kordate maatregelen te nemen," zo luidt het in een officiële persmededeling.

Alle plegers van "eender welk vergrijp" die inmiddels "geïdentificeerd werden en zullen worden - met medewerking van de Voetbalcel -" zijn voor het Antwerpbestuur niet langer welkom zijn op de Bosuil. Wat "eender welk vergrijp" inhoudt wordt niet verder omschreven. De vraag die rijst is of ook alle bewuste afwezigen tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd tegen STVV geviseerd worden.

De vzw ‘Federatie van Antwerp Supporters (clubs)’, kortweg FASc, en de feitelijke vereniging ‘Antwerp Supporters Adviesraad’ worden aansprakelijk gesteld voor alle geleden schade naar aanleiding van de actie "nu en in de toekomst". Tenslotte zal de oudste club van het land "een klacht met burgerlijke partijstelling neerleggen bij de onderzoeksrechter". Meer zelfs, supporters die last hebben ondervonden ten gevolge van de actie van afgelopen zaterdag, wordt gevraagd om zich aan te sluiten bij deze burgerlijke partijstelling.

Het is de club menens met andere woorden. CEO Gunther Hofmans en voorzitter Jan Michel: "De Great Old erkent het protest van een klein gedeelte van haar fanbasis, maar weet dat niemand akkoord kan gaan met de manier waarop dat geuit werd. Onze club wil benadrukken dat er op financieel, structureel en infrastructureel vlak al enorme stappen vooruit gezet werden, en dat onze club dus in de goede richting aan het evolueren is. Ook in de toekomst zullen de inspanningen ééndrachtig worden voortgezet om Stamnummer 1 uit het dal te laten herrijzen, maar kan dat enkel met de positieve steun van haar ruggengraat, de supporters.

Rood-wit heeft echter al voor hetere vuren gestaan, en we voelen ons bovendien gesteund door het overgrote deel van de Antwerpfans om ook aan deze dip het hoofd te bieden. Wij hopen dan ook dat deze vervelende avond een hernieuwde éénmaking kan voortbrengen tussen de club en haar fans!" (B. Deckers)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties