"Antwerpfans bezorgen Beerschot zware boete" Sport
"Antwerpfans bezorgen Beerschot zware boete"
Sport

"Antwerpfans bezorgen Beerschot zware boete"

276 gesneuvelde zitjes en een boete van meer dan 15.000 euro. Beerschot mag in zijn zakken tasten na het supportersgeweld van het afgelopen weekend, maar volgens de ordediensten lag de oorzaak bij de provocatie door de Antwerp-aanhang.
Vreemd, want diezelfde club speelde een twintigtal kilometer verder gelijktijdig een wedstrijd. Toch waren er een aantal aanhangers van de rood-witte club afgezakt naar het stadion van Waasland-Beveren om de thuisclub een hart onder de riem te steken. Volgens de ene ging het over enkele tientallen supporters, volgens de anderen over meer dan driehonderd.

Leo Mares, korpschef van de politie van Beveren, ziet een oorzakelijk verband: "In de eerste helft bleef het nog relatief rustig maar na de rust hadden een aantal Antwerpsfans zich gegroepeerd in de C-tribune. Door de achterstand was de situatie in het bezoekersvak al verhit. De Antwerpsupporters hebben nog wat olie op het vuur gegooid en zijn die van Beerschot beginnen provoceren."

Omdat er onder de tribunes 120 oproerpolitiemannen in gevechtskledij klaarzetten, kon vermeden worden dat de Beerschotfans de tribune zouden bestormen, maar de schade van meer dan 15.000 euro zal ook richting het Kiel gaan. Een bittere pil, want voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren haakte de vaste cateraar al af omdat zijn rekeningen niet meer betaald werden, waardoor de Beerschot-spelers in een Lunch Garden moesten gaan eten tussen de truckers als voorbereiding op de cruciale wedstrijd. Ondertussen maakt de Antwerp-aanhang zich op voor het mooiste cadeau dat ze voor hun 10-jarig jubileum in tweede klasse konden krijgen: de aartsrivaal die op komst is. (KA)

Bekijk hier enkele sfeerbeelden waaruit blijkt dat er toch fans van het rivaliserende RAFC tussen de WBE-aanhang zaten, getuige de rood-witte sjaals die opduiken en het gekende 'Ratten Buiten':

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties