Antwerpse voetbalsupporters bereiden gigantische protestmars voor

Uitdrukking van de dag: ‘Sportieve prostitutie’. En aangezien Antwerpen al over een bruisende rosse buurt beschikt, hoeft de Antwerpse voetballiefhebber niet meer dan dat te slikken. Meer nog: ze zijn pissed, woest, ziedend dat er ook maar gedacht wordt aan een nieuwe Antwerpse club met hulp van buitenaf. Daarom: protestmars van het jaar, volgende maandag.Bij […]

Uitdrukking van de dag: ‘Sportieve prostitutie’. En aangezien Antwerpen al over een bruisende rosse buurt beschikt, hoeft de Antwerpse voetballiefhebber niet meer dan dat te slikken. Meer nog: ze zijn pissed, woest, ziedend dat er ook maar gedacht wordt aan een nieuwe Antwerpse club met hulp van buitenaf. Daarom: protestmars van het jaar, volgende maandag.
Bij deze bent u vriendelijk uitgenodigd om het stadhuis van Antwerpen maandagavond in te palmen, tenzij u er niet mee inzit dat het Belgisch voetbal slachtoffer wordt van gevoelloze pooiers. Om het even in de woorden van de oprechte voetballiefhebber te formuleren:

“Beste liefhebbers van het Antwerpse voetbal. Dezer dagen is het nog maar eens duidelijk geworden in wat voor een perverse politieke en bedrijfswereld we zitten.Het uitlekken van het nieuws dat er al vergevorderde gesprekken zijn om een club van buiten Antwerpen te laten verhuizen naar onze koekestad deed ons Antwerps voetbal hart bloeden. Dat deze club ook nog eens het geld zou krijgen dat was voorzien om een gloednieuw stadion te bouwen voor respectievelijk Royal Antwerp FC en Beerschot AC,is gewoon onvoorstelbaar. Deze nieuwe mokerslag voor de Antwerpenaar en zijn geliefde voetbal clubs is er één te veel!Dat het stadsbestuur liever twee traditieclubs ziet verdwijnen daar hebben wij geen woorden voor. Voor onze buren op het kiel is het kalf al verdronken , maar voor ons is er nog hoop. Wij vertegenwoordigen de kleuren van de stad en dragen de naam van onze stad wij dragen dan ook fier het stamnummer 1.Is di dan niet meer van belang? Royal Antwerp Football Club zijn de grondleggers van het Belgische voetbal het begin van alles. Dat de bakermat van het Belgische voetbal dreigt te verdwijnen door geldzuchtige bedrijfsleiders en politieke machtsspelletjes is zeer schrijnend. Het wordt hoog tijd dat wij ons gaan laten horen. Laten zien dat wij nog leven en dat is ook zo! Antwerp leeft, meer dan ooit. Daarom alle Antwerp fans en Antwerpse voetbal liefhebbers verenig ons en laat zien dat wij dit niet pikken.De toekomst van het Antwerpse voetbal ligt in Antwerpen en nergens anders. Maandag 27 mei aanstaande om 19 uur is het gemeenteraad en dit is een uitgelezen kans om ons aan heel de Antwerpse politiek te laten horen. We moeten niet met 200 zijn maar met 10.000!Tot dan: wij roepen op voor een waardige manifestatie.”

Dat kan tellen als statement, niet? Dus tot maandag, 18.15u op de Groenplaats in Antwerpen. Inschrijven kan hier!

Reacties

wpDiscuz