Anwerpfans willen meerderheidsparticipatie in RAFC-bestuur Sport
Anwerpfans willen meerderheidsparticipatie in RAFC-bestuur
Sport

Anwerpfans willen meerderheidsparticipatie in RAFC-bestuur

Nu het aanbod van de Britse makelaar Saif Rubi om R Antwerp FC over te nemen is afgeblazen, is het volgens de Antwerpfans hoog tijd om zelf orde op zaken te stellen. Daarvoor hebben ze een gewaagd, maar beproefd concept in gedachten.

"In 16 van de 18 clubs in de Duitse Bundesliga zetelen de supporters in de Raden van Bestuur. De resultaten van die clubs spreken voor zich," aldus Bart Van de Venster, woordvoerder van ASC Fans United. Deze samenwerking tussen de Antwerpsupporters van FAS(C), 150 en ASA wil graag de recente gebeurtenissen die de club dreigen lam te leggen counteren.

"Het beleid dat we willen voeren dient evenwichtig te zijn in alle domeinen en op de lange termijn te mikken. We vertrekken daarom noodgedwongen van een worst case scenario, namelijk klaar staan voor een vereffening. We willen niet voor voldongen feiten komen te staan en de “NuNaCo” (Number Name Colours) voor de fans verzekeren."

"De loyauteit van de Antwerp Fan tegenover zijn merk, zijn club, is levenslang en onvoorwaardelijk. De supporters zijn de enige constante in het leven van de club en niet gedreven door geld en winstbejag. Wij willen terug naar de basis en het voetbal brengen waar het thuishoort: namelijk bij de supporters."

Het project oogt amitieus: "Zolang we niet in vereffening gaan, willen we onze neutrale onderhandelingspositie gebruiken om de situatie te deblokkeren en zo een akkoord voor een meerderheidsparticipatie voor de verenigde supporters te verwerven."

Julien De Ridder, Voorzitter van de Antwerp Supportersfederatie FAS(C) vraagt ondertussen aan de supporters om alle rust en kalmte te bewaren. "Onze onderhandelaars willen graag in sereniteit en constructiviteit met alle partijen kunnen overleggen om deze geweldige opportuniteit voor de Antwerp Fans te realiseren. Dit is een uniek moment in de geschiedenis van The Great Old, de oudste club van het land."

Vorige week na de 0-3 overwinning op Excelsior Virton leek de sfeer weer optimaal bij de Rood-Witten, maar de problemen aan de Antwerp-top zijn daarmee allesbehalve van de baan, zo blijkt. Hopelijk kan een nieuwe overwinning vanavond tegen Sint-Truiden in eigen huis alvast de goede sfeer onder de fans ten goede komen. CYR! (B.Deckers)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties