Argentijn Emmanuel Guevara wint vijfde rit in Argentinië Sport
Argentijn Emmanuel Guevara wint vijfde rit in Argentinië
Sport

Argentijn Emmanuel Guevara wint vijfde rit in Argentinië

De Argentijn Emmanuel Guevara (San Luis Somos Todos) heeft de vijfde rit in de Ronde van San Luis (cat.2.1) gewonnen. Zijn land- en ploeggenoot Daniel Diaz pakt de leiding over van de Pool Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick.Step).

Guevara ontsnapte in het begin van de rit uit het peloton. Hij kreeg het gezelschap van de Tsjech Martin Hacecky (ASC Dukla Praha). De twee fietsten een grote voorsprong bij mekaar, op 38 kilometer van de streep hadden ze maar liefst achttien minuten voorsprong.

Guevara trok er, met zicht op de slotklim, alleen op uit. In de achtergrond trokken drie renners alle registers open: De Braziliaan Alex Diniz (Funvic Brasilinvest), de Argentijn Daniel Diaz (San Luis Somos Todos) en Alberto Contador (Team Saxo-Tinkoff).

Guevara hield op de streep uiteindelijk 15 seconden over op zijn landgenoot Daniel Diaz. Contador eindigde als zesde, op anderhalve minuut.

Diaz neemt de leiderstrui over van Michal Kwiatkowski. Jurgen Van Den Broeck (Lotto Belisol) behield zijn vierde plek in de algemene rangschikking, op een kleine minuut. Bart De Clerq (Lotto Belisol) zakt van de vijfde naar de tiende plek op twee en een halve minuut.

Belga Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties