Argentijns godenkind Messi blijft records opstapelen Sport
Argentijns godenkind Messi blijft records opstapelen
Sport

Argentijns godenkind Messi blijft records opstapelen

Barcelona kon zaterdagavond op bezoek bij Rayo Vallecano alweer rekenen op de allerbeste Lionel Messi. De Argentijnse superster scoorde twee keer en heeft de teller nu op 301 goals in zijn carrière staan.

Wie er nog aan zou twijfelen: Lionel Messi behoort tot de allerbeste voetballers die ooit op onze aardbol liepen. Nog altijd maar 25 is hij, maar sinds zaterdag heeft de Argentijnse vlo nu al 301 goals op zijn naam staan als profvoetballer. Messi had amper 419 duels nodig om dat aantal te bereiken. Tijdens de 0-5 zege van Barcelona bij Rayo Vallecano verpulverde Messi het voorbije weekend ook nog het record van zijn rivaal Cristiano Ronaldo, die vorig kalenderjaar liefst 43 competitietreffers lukte voor Real Madrid in de Primera División. Met zijn twee treffers van zaterdag heeft Messi de teller op 45 stuks staan en hij heeft nog twee maanden de tijd om dat aantal te verbeteren.

Met zijn 182 doelpunten sloop Lionel Messi bovendien de top tien binnen van de beste schutters aller tijden in de Spaanse competitie. Die wordt aangevoerd door Telmo Zarra, die als legende van Bilbao 251 keer raak trof in de Primera División.

Blijft Messi bij zijn voornemen om zijn ganse carrière bij Barcelona te slijten, dan lijkt het slechts een kwestie van tijd vooraleer de Argentijn ook dat commando overneemt.

KURT GULDENTOPS

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties