Armstrong bekent EPO, bloeddoping en testosteron-gebruik Sport
Armstrong bekent EPO, bloeddoping en testosteron-gebruik
Sport

Armstrong bekent EPO, bloeddoping en testosteron-gebruik

In een verbijsterend interview met Oprah Winfrey heeft Lance Armstrong toegegeven dat hij systematisch doping gebruikte om zijn zeven tourzeges te behalen.
De ex-wielrenner lag al lange tijd onder vuur en raakte zijn zeven tourzeges kwijt na een bijzonder beschadigend USADA-rapport. Armstrong reageerde niet eerder officieel, maar besloot na maandenlang stilzwijgen toch over te gaan tot een publieke bekentenis in een openhartig interview met Oprah Winfrey.

In de eerste minuut kreeg Armstrong onmiddellijk de hamvraag gepresenteerd, die hij met een simpel ja of neen moest beantwoorden: "Heb je verboden producten genomen?". Na zijn eerste ja, gaf hij toe dat hij zowel EPO, bloedtransfusies en testosteron gebruikte in elk van de zeven tours die hij op zijn palmares heeft staan. Armstrong omschreef het zelf als volgt: "Doping was even noodzakelijk als de lucht in je banden".

Toch ontkende hij dat het opgezette systeem het meest professionele, geavanceerde dopingnetwerk was: "Ik had geen toegang tot middelen waar de concurrenten niet aan konden geraken. Het was niet beter dan de systemen uit de jaren 70 en 80".

Tijdens de ganse periode had hij niet het gevoel dat hij bedrog pleegde. Dat inzicht is hem pas de voorbije periode beginnen dagen: "Ik zie de woede bij velen die in mij geloofden en ze hebben er alle redenen toe", vertelde de ex-renner. (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties