Armstrong: "UCI was mee verantwoordelijk voor mijn kanker" Sport
Armstrong: "UCI was mee verantwoordelijk voor mijn kanker"
Sport

Armstrong: "UCI was mee verantwoordelijk voor mijn kanker"

Lance Armstrong zou de Internationale Wielerunie (UCI) mee de schuld hebben gegeven van de verspreiding van zijn kanker. Dat zou zijn voormalig ploegmaat Jonathan Vaughters verklaard hebben aan het Amerikaans antidopingagentschap USADA, volgens de Daily Mail. Mogelijk heeft Armstrong de UCI ook gechanteerd met die informatie.

De dopingtests van de UCI hadden in 1996 hoge HCG-waarden moeten aangeven bij de Amerikaan. Dat zou een teken zijn geweest van dopinggebruik, maar ook een waarschuwing voor teelbalkanker. "In de ogen van Lance was de UCI zo mee verantwoordelijk voor die kanker", zei Vaughters, nu ploegleider van Garmin-Sharp. "Hij zei me ooit op trainingskamp die kaart uit te spelen mocht er een dopingprobleem zijn."

Daarmee staat de UCI weer in het oog van de storm, ook al had Armstrong de wielerunie niet beschuldigd tijdens het interview met Oprah.

HCG (humaan choriongonadotrofine) is een natuurlijk hormoon dat in kleine hoeveelheden voorkomt bij mannen. Het staat ook op de verboden lijst omdat het de productie van testosteron stimuleert.

In oktober 1996 werd bij Armstrong, die toen 25 was, teelbalkanker vastgesteld.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties