AZ verslaat PSV in Nederlandse bekerfinale Sport
AZ verslaat PSV in Nederlandse bekerfinale
Sport

AZ verslaat PSV in Nederlandse bekerfinale

AZ Alkmaar heeft donderdag in Rotterdam de Beker van Nederland gewonnen. In de finale in de Kuip versloeg AZ PSV Eindhoven met 2-1. Die score stond bij de rust al op het bord.

Dries Mertens was de enige Belg die in de bekerfinale in actie kwam. De Rode Duivel werd bij PSV vijf minuten voor tijd vervangen. Zijn ploegmaat Timothy Derijck bleef op de bank. Bij AZ keek Yves De Winter als reservedoelman van de zijlijn toe hoe Adam Maher (12de) en Jozy Altidore (14de) AZ in het eerste kwartier een droomstart bezorgden. PSV kwam na een half uur terug in de wedstrijd via Jürgen Locadia (31ste), maar ondanks veel kansen bleef een gelijkmaker uit. Daardoor moet het team van voormalig Belgisch bondscoach Dick Advocaat zich dit seizoen tevreden stellen met tweede plaatsen. In de competitie werd PSV tweede, na Ajax.

Voor AZ is het de vierde beker, de eerste sinds 1982. Ook in 1978 en 1981 veroverde de club uit Alkmaar de beker. In 1981 en 2009 werd AZ landskampioen. Op de erelijst van de beker volgt AZ PSV op. Slechts drie clubs hebben meer dan vier KNVB-bekers op hun palmares. Dat zijn Ajax (18), Feyenoord (11) en PSV (9).

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties