Bakkali ziet ploegmaats Nederlandse topper verliezen, Eto'o rolt Man U op Sport
Bakkali ziet ploegmaats Nederlandse topper verliezen, Eto'o rolt Man U op
Sport

Ajax en Chelsea hebben hun toppers kunnen winnen. Ajax nam met 1-0 de maat van PSV, Chelsea versloeg Manchester United met 3-1 cijfers.

Ajax heeft de Nederlandse topper tegen PSV weten te winnen. In een spannend kijkstuk nam de thuisploeg met het kleinste verschil afstand van de bezoekers. De IJslandse spits Sightorsson nam in de 64ste minuut het enige doelpunt van de avond voor zijn rekening. Belg Zakaria Bakkali mocht vier minuten voor tijd invallen, maar kon het tij niet keren. Met hun overwinning komt Ajax op gelijke hoogte met Vitesse aan de kop van het Eredivisieklassement. Het telt 40 punten uit 19 competitiewedstrijden. PSV zal zich moeten reppen wil het nog kans maken op de titel, want de koplopers staan maar liefst 14 punten voor. Zo hangt PSV nu op een teleurstellende achtste plek.

Over het kanaal stond de kraker Chelsea - Manchester United op het programma. En het was het avondje van Chelsea-spits Samuel Eto'o wel. Reeds na 49 minuten zette de Kameroense goalgetter met zijn drie doelpunten de match in zijn beslissende plooi. In de 78ste minuut milderde Hernandez nog voor The Mancunians, maar het kalf was reeds verdronken. Adnan Januzaj speelde de ganse partij, maar kon zijn ploeg onvoldoende op sleeptouw nemen. Ook Eden Hazard mocht de negentig vervolmaken. Met deze driepunter sluit Chelsea aan bij Arsenal en Manchester City. De troepen van José Mourinho staan nu derde in de Premier League met 49 punten uit 22 wedstrijden. Manchester United blijft op de zevende plek posteren met 37 punten uit 22 matchen.