Ballan en Turgot: “Boonen was vandaag te sterk”

De Italiaan Alessandro Ballan (BMC) eindigde na Tom Boonen en Sébastien Turgot als derde in Parijs-Roubaix. Net als Turgot geeft de Italiaan toe dat Boonen de sterkste man in de koers was. “Mogelijk ben ik in de fout gegaan door te vroeg aan te vallen, maar Boonen was vandaag zonder twijfel te sterk. Op het […]

De Italiaan Alessandro Ballan (BMC) eindigde na Tom Boonen en Sébastien Turgot als derde in Parijs-Roubaix. Net als Turgot geeft de Italiaan toe dat Boonen de sterkste man in de koers was.

“Mogelijk ben ik in de fout gegaan door te vroeg aan te vallen, maar Boonen was vandaag zonder twijfel te sterk. Op het ogenblik dat hij ontsnapte heb ik het gat proberen dichten achter Hushovd, maar via de radio werd mij gevraagd daar niet mee door te gaan. Ik denk dat Sky en Rabobank vandaag hard gewerkt hebben, maar Sky zette met slechts één renner te weinig in voor de achtervolging. Waar ik vorige week teleurgesteld was met mijn derde plaats in de Ronde van Vlaanderen, stemt mijn derde plek van vandaag mij tevreden.”

De Fransman Sébastien Turgot (Europcar) Was de verrassende tweede in Parijs-Roubaix. “Ik had nooit gedacht hier als tweede over de streep te kunnen komen in mijn tweede Parijs-Roubaix. Zestig kilometer voor de finish waagde ik mijn kans en ik voelde dat ik goede benen had. In de laatste bocht had ik te kampen met materiaalproblemen, maar ik zette alles op alles om die tweede plek te veroveren. Ik heb wat ervaring op de piste, wat zeker in mijn voordeel speelde. Boonen bewees vandaag dat hij momenteel ‘incontournable’ is, er was vandaag niets tegen hem in te brengen.”

Foto: Alessandro Ballan (links) en Sébastien Turgot (rechts)

Foto AFP

Reacties

wpDiscuz