Ballan mag ziekenhuis volgende week verlaten Sport
Ballan mag ziekenhuis volgende week verlaten
Sport

Ballan mag ziekenhuis volgende week verlaten

In de loop van volgende week wordt Alessandro Ballan vanuit Spanje overgevlogen naar Italië. De ex-wereldkampioen ligt sinds enkele weken in een ziekenhuis in Denia nadat hij op training een doodsmak maakte.

"Begin volgende week wordt Alessandro Ballan ontslagen uit het Spaanse ziekenhuis. Het is een volgende stap in zijn herstelproces na zijn zware val van vorige maand", zo laat zijn team BMC zondag weten.

De 33-jarige Ballan kwam op 20 december tijdens een trainingskamp in de buurt van het Spaanse Alicante zwaar ten val. Hij brak zijn rib en linkerdijbeen, liep een geperforeerde long op en zijn milt moest worden verwijderd. Op 28 december mocht hij de dienst intensieve zorgen verlaten.

Ballan kijkt naar eigen zeggen vooral uit naar de reünie met zijn twee dochters. "Ik ben al sinds half december weg van huis. Ik kon de feestdagen niet doorbrengen met mijn familie. Dat was zwaar. Maar ik ben hier heel goed verzorgd. Ook de vele lieve berichten betekenen een grote steun."

Volgende week vrijdag wordt de BMC-ploeg, met wereldkampioen Philippe Gilbert, voorgesteld in Nazareth. Ballan zal er niet bij zijn maar de ploegdirectie voorziet wel een "speciale actie" zodat Ballan deel zal uitmaken van de dag.

Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties