Barça speelt gelijk in Milaan, Eden Hazard scoort voor Chelsea Sport
Barça speelt gelijk in Milaan, Eden Hazard scoort voor Chelsea

Op de derde speeldag in de Champions League hebben FC Barcelona en AC Milan dinsdagavond 1-1 gelijkgespeeld. Chelsea won met 0-3 van Schalke 04, Eden Hazard scoorde.

Nadat eerst een goal werd afgekeurd wegens buitenspel, was het enkele minuten dan toch raak voor de thuisploeg. Kaká en Robinho profiteerden van geklungel in de Catalaanse verdediging en Robinho trapte de openingstreffer simpel voorbij Víctor Valdés. Aan de overkant ging een ongevaarlijke vrije trap van Lionel Messi in het zijnet. Na een snelle counter kwam de bal wat later bij Messi. De kleine Argentijn omspeelde twee verdedigers en vloerde keeper Marco met een schuiver. Op slag van rust had Neymar de 1-2 aan de voet, maar de knappe volley van het Braziliaanse wonderkind suisde net naast.

Na de pauze had Robinho de bal maar voor het binnentikken, maar de ex-spits van Real Madrid miste alleen voor doel onbegrijpelijk. Het tempo ging omhoog en Milan-doelman Marcos ging goed plat op een half schot van Andrés Iniesta.

In de andere wedstrijd in groep H klopte Celtic thuis het Nederlandse Ajax. Forrest en Kayal zorgden voor de 2-0, de Amsterdammers milderden nog dankzij Schöne.

Hazard

De Belgen deden het dinsdag uitstekend. Chelsea, met Eden Hazard in de basis, kwam tegen Schalke 04 vroeg op voorsprong dankzij Fernando Torres. De Spaanse aanvaller verdubbelde in de tweede helft de score. In het slot van de wedstrijd pikte ook Rode Duivel Eden Hazard zijn goaltje mee. Nadien werd hij door coach José Mourinho gewisseld voor de Kameroener Samuel Eto'o.

In Steaua Boekarest - FC Basel werd het 1-1 na goals van Diaz (Basel) en Leandro Tatu.

Het Atlético Madrid van doelman Thibaut Courtois won ook. García en Diego Costa (2x) waren de doelpuntenmakers.

Nog in groep G ging FC Porto onderuit tegen het Zenit St. Petersburg van Nicolas Lombaerts. Vijf minuten voor tijd scoorde Kerzjakov het enige doelpunt in de wedstrijd. Bij de Portugezen viel Stefen Defour een kwartier voor tijd in.

Bij Arsenal zat onze landgenoot Thomas Vermaelen opnieuw op de bank. Hij zag hoe zijn club na een kwartier op achterstand kwam. Borussia Dortmund-middenvelder Mkhitaryan maakte op het kwartier de 0-1. Giroud bracht op het einde van de eerste helft de Gunners terug op gelijke hoogte. Lewandowski zorgde in de 82ste minuut voor de overwinning voor de Duitsers.

In dezelfde groep ging Napoli winnen op het veld van Olympique Marseille. De Italianen, met Dries Mertens in de basis, wonnen met 1-2 na een goal van José Callejón, een jeugdproduct van Real Madrid, en Zapata. Ayew scoorde op het eind nog tegen, maar aan het scorebord veranderde er niets meer.