Barcelona als eerste in finale Champions League Sport
Barcelona als eerste in finale Champions League

FC Barcelona heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de finale van de Champions League ten koste van Real Madrid. Barça won vorige week de heenwedstrijd in Madrid met 0-2 en had dinsdagavond genoeg aan een 1-1 gelijkspel.

Het was onze landgenoot Frank De Bleeckere die de wedstrijd in goede banen leidde.

De veldslag van vorige week bleef in deze terugwedstrijd gelukkig achterwege. In de eerste helft was de hoofdrol wel duidelijk weggelegd voor Barcelona. Busquets kreeg de eerste kans, maar stootte op Casillas.

Kort voor de rust kwam Barcelona met de ene aanval na de andere en wie anders dan Messi kreeg de meeste ballen aan de voet. Real-aanvallers Higuain, Di Maria en Kaka waren nergens te bespeuren.

Het begin van de tweede helft liep even vertraging op omdat een supporter van het veld gehaald moest worden. Na de start maakte Higuain wel snel een doelpunt, maar De Bleeckere had ook de fout voor de goal gezien.

Iniesta kon de bal aan de andere kant van het veld mooi in de voeten van Pedro leggen en die zette de 1-0 op het scorebord. Het antwoord van Real kwam al snel nadien. Een schot van Di Maria ging op de paal, maar Marcelo trapte de rebound binnen. Voor Barcelona is het gelijkspel toch voldoende voor de finaleplaats.

Manchester United en Schalke 04 spelen woensdag de andere halve finale. In de heenwedstrijd werd het 2-0 voor Manchester. De finale wordt zaterdag 28 mei in het Wembley Stadion van Londen gespeeld.