Barcelona betaalt fiscus 13,5 miljoen voor Neymar Sport
Barcelona betaalt fiscus 13,5 miljoen voor Neymar
Sport

Barcelona betaalt fiscus 13,5 miljoen voor Neymar

FC Barcelona heeft maandag "vrijwillig" 13,5 miljoen euro aan de Spaanse fiscus betaald. Dat meldde de Spaanse kampioen vijf dagen nadat een onderzoek werd ingesteld naar mogelijke fiscale fraude in de transfer van Neymar in 2013.

Barça verklaart in een persbericht opnieuw dat het geen fiscale misdrijven heeft gepleegd. "We zijn zeker dat de uitvoering van de fiscale verplichtingen correct is verlopen. Het doel van de storting is om eventuele interpretaties, die gemaakt kunnen worden uit alle getekende contracten in verband met de transfer van Neymar, in te dekken", klinkt het.

De Spaanse fiscus denkt dat bepaalde transacties in het dossier van de Braziliaanse superster fiscaal niet correct verlopen zijn. Het parket berekende dat Barcelona mogelijk 9,1 miljoen euro onthield van de nationale schatkist. Ook een boete, waarover te onderhandelen valt mits een akkoord met de fiscus, dreigt voor de Spaanse topclub.

"Om alle eventuele fiscale schulden, gelinkt aan de transfer, in te dekken en om de reputatie van onze club hoog te houden, heeft FC Barcelona maandagochtend 13.550.830,56 euro overgemaakt", schrijft Barça.

"Onze club is zijn fiscale verplichtingen altijd tijdig nagekomen en heeft een goede samenwerking met de belastinginners onderhouden. FC Barcelona moet niets aan de publieke schatkist."

Belga, Foto PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties