"Barcelona en Neymar hebben voorakkoord" Sport
"Barcelona en Neymar hebben voorakkoord"
Sport

"Barcelona en Neymar hebben voorakkoord"

FC Barcelona en het Braziliaanse supertalent Neymar tekenden in november 2011 al een voorakkoord. Dat raakte nu pas bekend via de Catalaanse krant Sport. Indien Neymar het Braziliaanse Santos verlaat, staat Barcelona dus het eerste in de rij om de 21-jarige speler in te lijven.

"We zijn te weten gekomen dat in november 2011 een contract is getekend tussen de ster van Santos en de Catalaanse club. Dit is de eerste stap in de richting van het aanwerven van Neymar", schrijft Sport.

Al 10 miljoen betaald

Meer zelfs, de krant beweert dat al ruim tien miljoen euro overgemaakt zou zijn, op een totale voorziene transferprijs van 45 miljoen euro. De transfer wordt deze, of volgende zomer afgerond. Volgens Sport voorziet een clausule in het geval dat de overeenkomst niet nageleefd wordt.

De club die Neymar dan wel zou inlijven, is in dat geval 80 miljoen euro verschuldigd aan Barcelona. De Catalaanse krant voegt er nog aan toe dat het voorakkoord niet indruist tegen het contract van Neymar bij Santos, dat hem tot de zomer van 2014 aan de Braziliaanse club bindt.

Interesse

De voorzitter van Barcelona, Sandro Rosell, bevestigde een tijd geleden al de interesse in Neymar. "Neymar is een speler die bij onze trainers en scouts erg in de smaak valt. Hij staat dus op onze lijst van mogelijke toekomstige versterkingen", zei hij toen.

MCe/belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties