Barcelona en PSG dicht bij kwartfinales Champions League Sport
Barcelona en PSG dicht bij kwartfinales Champions League

Barcelona heeft een serieuze optie genomen op kwalificatie voor de kwartfinales van de Champions League. Dinsdagavond wonnen de Catalanen met 0-2 bij Manchester City in de heenmatch van de achtste finales.

In de eerste helft hielden beide wereldteams elkaar goed in evenwicht. Vincent Kompany speelde met het mes tussen de tanden en kreeg aan het eind van de eerste helft zelfs een goede mogelijkheid om de score te openen. De 22 spelers gingen uiteindelijk de rust in zonder doelpunten.

Tien minuten na de rust vond Lionel Messi plots een opening in de City-verdediging. Demichelis trok aan de noodrem en legde de vinnige Argentijn neer in de zestien meter. De thuisploeg moest met tien verder en bovendien zette Messi de elfmeter om.

Met een man minder werd het een beetje een ongelijke strijd voor City en in de laatste minuten kon Dani Alves de score nog verdubbelen voor Barcelona. In Camp Nou zullen de Citizens een half wonder nodig hebben om zich alsnog te plaatsen voor de kwartfinales.

PSG walst over Bayer Leverkusen

Voor Leverkusen wordt het al helemaal een onbegonnen opdracht om nog een ronde verder te geraken. De Duitsers verloren thuis zwaar met 0-4 van Paris Saint-Germain. Bij de rust stond het al 0-3, na onder meer twee goals van Ibrahimovic.