Barcelona wint op eerste speeldag, Real speelt gelijk Sport
Barcelona wint op eerste speeldag, Real speelt gelijk

In de Primera División is afgelopen weekend de eerste speeldag afgerond. Titelverdediger Real Madrid kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Valencia, eeuwige rivaal FC Barcelona won simpel van Real Sociedad.

In het Santiago Bernabéu opende de Argentijnse spits Gonzalo Higuaín (foto onder) na tien minuten de score, maar net voor de rust stonden de bordjes al terug gelijk. Jonas kon van dichtbij de bal in het doel van Iker Casillas koppen. In de tweede helft ging het niet veel beter met de Koninklijke. De 1-2 van goalgetter Soldado werd zelfs nog dubieus afgevlagd. De Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo kwam nauwelijks in het spel voor.

Bij de tweede van vorig jaar in de stand ging het een stuk vlotter. Na de openingsgoal van verdediger Carles Puyol, kwamen de Basken langszij door een harde knal van Gonzalo Castro. Lionel Messi drukte nadien even door en zette met een afgeweken bal en een intikker in vijf minuten tijd voor 3-1. Net voor de rust maakte Pedro op aangeven van Ajax-doelwit Cristian Tello de 4-1 met een mooie volley.

Villa

In de tweede helft was het inkomen van David Villa het grootste moment. De Spaanse spits, die vorig seizoen lange tijd aan de kant stond met een scheenbeenbreuk, werd door de tienduizenden fans hard toegejuicht. Van Andrés Iniesta kreeg hij net voor affluiten de 5-1 eindstand op een schoteltje. Onder zijn shirt droeg hij een t-shirt met daarop een boodschap aan zijn familie: "Onmogelijk zonder jullie".

Donderdagavond spelen Real Madrid en Barcelona om de Spaanse Supercup.