Bart Swings: "Voel me sterker worden" Sport
Bart Swings: "Voel me sterker worden"
Sport

Bart Swings: "Voel me sterker worden"

Op minder dan twee maanden voor de start van de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji voelt Bart Swings stilaan zijn beste vorm naderen. "Ik wist dat ik in het seizoensbegin niet meteen het niveau van vorig jaar ging halen. Maar de laatste tijd voel ik me sterker worden", vertelde de 22-jarige Leuvenaar woensdag tijdens een persconferentie in de Bakala Academy in Leuven.

Swings zette dit seizoen zijn beste prestaties neer op de 5.000 meter. Op de 1.500 meter wilde het na een val in de seizoensopener in Calgary en een foutje in Berlijn nog niet lukken. "Het klopt dat ik een dipje heb gehad op de hoogtebanen. Spijtig van die 1.500 meter in Berlijn, want het was een domme fout na een aarzeling. Maar mijn startsnelheid en eerste ronde waren al beter. Die positieve punten nemen we mee. Sotsji nadert en ik voel dat het leeft bij de mensen. Maar druk ervaar ik nog niet. Vlak voor de wedstrijden ben ik wel zenuwachtig. Maar ik heb die stress nodig om te kunnen presteren", aldus Swings.

De Leuvenaar, veelvoudig wereldkampioen skeeleren, is nog maar aan zijn vierde seizoen in het schaatsen bezig. "Het was ook voor mij verrassend hoe snel ik een medaille kon veroveren op het WK allround, om daarna een Wereldbekerwedstrijd te winnen en mezelf te kwalificeren voor de Spelen. Ik heb minder ervaring dan mijn tegenstanders, maar ik weet dat ik met een goede prestatie op de 1.500m hoog kan eindigen."

Foto PN BELGA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties