Bayern in extremis voorbij Real Madrid Sport
Bayern in extremis voorbij Real Madrid

Bayern München heeft dinsdag in de Allianz Arena met 2-1 gewonnen van Real Madrid in de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League. Ribéry zette de Duitsers op voorsprong voor rust, Özil zorgde na rust voor de gelijkmaker. Enkele minuten voor tijd scoorde Mario Gomez de winnende treffer.

Het begin van de wedstrijd was voor de Spanjaarden, met een mogelijkheid voor de Franse spits Benzema. Op het kwartier kreeg Bayern een hoekschop, bij Real kregen ze de bal niet weg en Ribéry was er als de kippen bij om de bal door een bos van spelers binnen te knallen (1-0). Beide ploegen kregen nog enkele kansen voor de rust, maar gescoord werd er niet meer.

Real speelde slordig bij het begin van de tweede helft, maar kon toch scoren op counter. Ronaldo legde de bal opzij, Özil tikte simpel binnen (1-1). Twee minuten voor het einde scoorde Gomez zijn twaalfde goal in de Champions League dit seizoen en was de 2-1 zege voor de Beierense grootmacht een feit.

Woensdag staat de tweede halve finale in het kampioenenbal op het programma. Chelsea ontvangt dan op Stamford Bridge topfavoriet en titelverdediger FC Barcelona. De terugwedstrijden worden volgende week al afgewerkt.

Dinsdag trekt Chelsea naar Barcelona, een dag later krijgt Real Bayern München over de vloer. De finale wordt op 19 mei in de Münchense Allianz Arena afgewerkt.