Bayern Munchen viert titel met heel veel bier in lederhose Sport
Bayern Munchen viert titel met heel veel bier in lederhose
Sport

Bayern Munchen viert titel met heel veel bier in lederhose

Na weer maar eens een recordseizoen, mochten de spelers met uiteraard ancien Daniel Van Buyten erbij, met toestemming van hun trainer Pep Guardiola, in de nacht van zaterdag op zondag eindelijk hun titel vieren. Volgens Arjan Robben mochten ze van hun baas zelf tot maandagmiddag verder vieren ! Vermoedelijk ook een nieuw record dan …

Ondanks de uitschakeling in de halve finale van de Champions League, was er reden genoeg om te feesten. Bayern was immers al na 27 van de 34 speeldagen kampioen geworden en heeft de competitie afgesloten met 19 punten voorsprong op de nummer 2 Borusia Dortmund en 26 punten op de 3de in de stand, Schalke 04. Toegegeven, de Jupiler League bij ons is dan toch heel wat spannender.

En feesten kunnen ze in München. Eerst en vooral op eigen veld na de met 1-0 gewonnen match tegen Stuttgart. Dat leverde bijna traditioneel geworden beelden op met grote glazen bier die over elkaars hoofden worden uitgekapt. Daar kregen de rood-witten ook de Kampioenschapsschaal overhandigd. Trainer Guardiola liet het 11-kilogram zware ding zelf uit handen glippen, maar dan enkel letterlijk.

In de bus werden de kampioen dan door de stad gereden om op het balkon van het stadhuis op de Marienplatz in de bloemetjes gezet te worden. En dat allemaal in traditionele lederhose. Daarna ging het voor een groot feest naar het Postpalast. De opvallendste gast daar was voormalig speler en voorzitter Uli Hoeness. Hij moet binnenkort voor 3 ½ jaar de gevangenis in wegens belastingfraude maar werd door iedereen hartelijk ontvangen.

Hoe lang het feest geduurd heeft, is niet bekend maar vanaf vandaag zal Guardiola zijn troepen vermoedelijk nog 1 keer op scherp zetten. Immers, zaterdag wacht in Berlijn Borussia Dortmund voor de finale van de Duitse Beker. Een beker die ze voor de 6de keer (!) in 10 jaar kunnen winnen.(PVDK)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties