'Belachelijke' regels voor Paul vs Tyson gevecht verdelen het internet: "Wat voor soort oplichterij is dit!?" Sport
'Belachelijke' regels voor Paul vs Tyson gevecht verdelen het internet: "Wat voor soort oplichterij is dit!?"
Sport

'Belachelijke' regels voor Paul vs Tyson gevecht verdelen het internet: "Wat voor soort oplichterij is dit!?"

Het nieuws over het gevecht van Jake Paul tegen Mike Tyson veroorzaakte schokgolven in de bokswereld en op het internet toen het werd aangekondigd. Maar alles is misschien niet zoals het lijkt, volgens zwaargewichtbokser Derek Chisora.

Vorige week werd aangekondigd dat Paul, 27, het opneemt tegen Tyson in een gevecht dat op 20 juli wordt gestreamd op Netflix. Tegen de tijd dat het gevecht plaatsvindt, zal Tyson 58 jaar oud zijn. Het gevecht is te streamen via Netflix pay-per-view en vindt plaats in het 80.000 zitplaatsen tellende AT&T Stadium in Arlington, Texas, de thuisbasis van de NFL's Dallas Cowboys. Ondanks alle opwinding rondom het gevecht heeft Chisora echter beweringen gemaakt die de perceptie van mensen misschien veranderen.

"Het is een f***ing grap!"

Volgens de zwaargewichtbokser zullen beide deelnemers tijdens het gevecht hoofdbeschermers en handschoenen dragen die groter zijn dan de gebruikelijke maat. In een gesprek met verslaggever Radio Rahim zei Chisora: "Ik weet zeker dat ze grotere handschoenen en hoofdbeschermers gaan gebruiken. Dus we gaan eigenlijk kijken naar twee mannen die wat sparren. Het is een f***ing grap. Denk je dat ik daarvoor ga betalen?" Hoewel de regels voor het gevecht nog niet officieel zijn bevestigd, hebben de opmerkingen van Chisora online voor flink wat verdeeldheid gezorgd.

(lees verder onder de video)

"Mike zal alleszins niet ernstig gewond geraken"

"Hij moet een grapje maken, dat zou krankzinnig zijn," zei iemand. "Wat voor soort oplichterij is dit," iemand anders. Maar een andere boksfan zag het anders en schreef: "Als dit waar is, waarom klaagt iedereen dan? In ieder geval is het veilig en zal Mike niet ernstig gewond raken, dat is wat iedereen wilde." Over het gevecht zelf zei Tyson eerder: "Ik kijk er erg naar uit om de ring in te stappen met Jake Paul. Hij is aanzienlijk gegroeid als bokser door de jaren heen, dus het zal erg leuk zijn om te zien wat de wil en ambitie van een 'kind' kan doen tegen de ervaring en vaardigheid van een GOAT.”

"Het is het grootste gevecht van de 21e eeuw"

Paul tweette: " Als ik eerlijk ben, heeft deze kamp geen promotie nodig. Het is het grootste gevecht van de 21e eeuw, in het grootste NFL-stadion in de VS, live uitgezonden op het grootste streamingplatform ter wereld. Je wilt dit evenement niet missen. Mijn doel is om wereldkampioen te worden, dat weet iedereen. En nu heb ik de kans om mezelf te bewijzen tegen de grootste zwaargewichtkampioen van de wereld, de slechtste man op aarde en de gevaarlijkste bokser aller tijden. Tijd om Iron Mike te doen slapen!”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties