Belgian Lions kloppen Finland

De Belgian Lions hebben het reeds geplaatste Finland na een schitterende prestatie geklopt met 71-68 zodat winst in Albanië de poort naar Slovenië wijd open zet. In het eerste wedstrijdgedeelte hielden beide ploegen elkaar mooi in evenwicht.(11-11) Er werd aan een hoog percentage afgewerkt aan de twee kanten. Enkele driepuntpogingen van de Belgen draaiden uit […]

De Belgian Lions hebben het reeds geplaatste Finland na een schitterende prestatie geklopt met 71-68 zodat winst in Albanië de poort naar Slovenië wijd open zet.

In het eerste wedstrijdgedeelte hielden beide ploegen elkaar mooi in evenwicht.(11-11) Er werd aan een hoog percentage afgewerkt aan de twee kanten. Enkele driepuntpogingen van de Belgen draaiden uit de ring en sterspeler Koponen kon een kleine kloof slaan. (11-20) Een kloof die de Lions ondanks hard werken niet dicht kregen na kwart één. (19-28)

Dankzij een strakke defence en bommen van De Zeeuw en Mikubu kropen de Lions terug in de match naar 31-32. Guy Muya bracht met zes punten op rij onze landgenoten in een kolkende Lotto-Arena zelfs op voorsprong. Ondanks een met prachtige assists uitdelende Koponen konden de Lions met een oververdiende 44-38 bonus gaan rusten. Bij 48-38 was de voorsprong zelfs opgelopen tot 10 punten.

Het werd een echte slijtageslag in de tweede helft. Er werd zeer hard verdedigd maar de hardwerkende jongens van Casteels hadden na dertig speelminuten nog steeds een 59-46 voordeel ondanks enkele op zijn minst heel rare beslissingen van de refs. Het kwart van de waarheid begon slecht met twee Finse driepunters binnen één minuut.. Met nog vijf minuten te spelen stond het 62-56 en was nog alles mogelijk.

De Belgen geraakten niet meer door de Finse defence en drie bommen later was het 62-68 op twee minuten van het einde. In een zinderd slot vochten de Lions nog terug en kwamen terug 69-68 voor met nog 21 seconden te spelen. Een schitterende steal van De Zeeuw zorgde voor 71- 68. De Finnen hadden op dat moment nog vier seconden en misten hun laatste poging.

Belgian Lions: VAN ROSSOM 4, DRIESEN 2, DE ZEEUW 9, MUYA 10, TABU 5, Moors 10, Beghin 8, Mukubu 20, Gillet 0, Mwema 3 Finland: HUFF 5, LEE 7, SALIN 11, KOTTI 11, KOPONEN 22, Nikkarinen 0, Nuutinen 4, Mötölä 0, Nikkilä 0, Muurinen 6, Ahonen2, Kaunisto 0

LUHE Foto Belga

Reacties

wpDiscuz