België als snelste naar finale 4x400 Sport
België als snelste naar finale 4x400
Sport

België als snelste naar finale 4x400

Het Belgische kwartet op de 4x400 meter bij de mannen heeft zich zaterdag overtuigend geplaatst voor de finale van het estafettenummer op het EK atletiek in Helsinki. Voor een plaats bij de beste acht volstond een plaats bij de eerste drie in de halve finales, maar Nils Duerinck, Antoine Gillet, Jente Bouckaert en slotloper Kevin Borlée wonnen hun halve finale in 3:05.29.

Duerinck startte behoorlijk en gaf de stok als derde door, Gillet kon die positie nipt behouden. Ook Bouckaert kon als derde wisselen, waarop Kevin Borlée de kloof met Nederland en Tsjechië meteen kon dichten. In de laatste honderd meter liep Borlée nog naar de eerste plaats, en met 3:05.29 zette België ook de snelste chrono in de halve finales neer. Groot-Brittannië won de eerste halve finale in 3:05.50.

De finale zondag (18u45) is het slotnummer van het EK atletiek. Op het vorige EK in Barcelona 2010 behaalde België brons.

Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties