België-Nederland voor eenbenige voetballers ontaardt in knokpartij Sport
België-Nederland voor eenbenige voetballers ontaardt in knokpartij
Sport

België-Nederland voor eenbenige voetballers ontaardt in knokpartij

Een vriendschappelijke interland tussen eenbenige voetballers uit België en Nederland is zaterdag in Westerlo stilgelegd na een knokpartij.

De match was de eerste wedstrijd van het vorige jaar opgerichte Belgische AMP Football Team. In deze sport mogen op het veld alleen spelers staan die een been of een voet missen, terwijl de doelwachter een hand of arm mist.

De wedstrijd van zaterdagnamiddag was bijna afgelopen, en zat op een gelijke 3-3 stand, toen het spel na een overtreding ontspoorde. Een valpartij waarbij een kruk al dan niet bewust als hindernis was gebruikt, leidde tot een woordenwisseling en daarna wat klappen. Ook supporters van beide zijden mengden zich in het gewoel, dat al snel onontwarbaar bleek. De match - een eerste stap van beide nationale ploegen om hun sport meer bekendheid te geven - werd vervolgens gestopt.

Het voorval liet bij de spelers een wrange nasmaak na. Toch wil iedereen verder doen met het initiatief. "Een wedstrijd België-Nederland is altijd iets speciaals", zegt voorzitter Michael Jacobs. "Dat is hier dus niet anders. We moeten praten over wat er gebeurd is, maar ermee stoppen is geen optie".

Stef Vanwoensel Foto JoDW

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties