België tegen Zwitserland in Wereldgroep II Fed Cup Sport
België tegen Zwitserland in Wereldgroep II Fed Cup
Sport

België tegen Zwitserland in Wereldgroep II Fed Cup

Zwitserland heeft ervoor gekozen om in Bern het Belgische Fed Cup-team partij te geven in de eerste ronde van Wereldgroep II. Dat maakte de Internationale Tennisfederatie ITF maandag bekend. De selectie van kapitein Ann Devries zal op 9 en 10 februari spelen in Sporthalle Wankdorf, indoor dus, op hardcourt.

Als België in Bern wint, dan wachten de play-offs voor promotie naar Wereldgroep I. Bij verlies worden Wickmayer (foto), Flipkens en co. verwezen naar de play-offs voor het behoud in Wereldgroep II.

België verloor dit jaar twee keer in de Fed Cup. In februari was Servië in de eerste ronde van Wereldgroep I met 2-3 te sterk in Charleroi. Twee maanden later verloor België, met een heel jong team, in Tokio met 4-1 van Japan in de play-offs van Wereldgroep I en degradeerde daardoor naar Wereldgroep II.

Zwitserland begon het jaar met 1-4 verlies tegen Australië in ronde 1 van Wereldgroep II, maar verzekerde zich van behoud door in de barrages Wit-Rusland te kloppen met 4-1.

Belga

Foto: PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties