Belgisch kampioen powerlifting: "Mijn ultieme doel is 1.000 kilogram" Sport
Belgisch kampioen powerlifting: "Mijn ultieme doel is 1.000 kilogram"
Sport

Belgisch kampioen powerlifting: "Mijn ultieme doel is 1.000 kilogram"

Steve Ringoot is on fire! De Belgische kampioen powerlifting van 2013 en 2014 behaalde afgelopen zondag een knappe 13de plaats op het WK in Finland. Met twee nieuwe nationale records verblufte hij Jan en alleman, en dat is nog maar het begin...
Hoedje af voor Steve Ringoot. De 25-jarige krachtpatser uit Wemmel zette afgelopen zondag een uitstekende prestatie neer op het WK powerlifting in het Finse Salo. Hij werd als enige Belg 13de van de 25 deelnemers in de zwaarste categorie – die van +120kg – en brak twee nationale records. In het totaal tilde hij 832,5kg – squat (305kg, nationaal record), benchpress (215 kg, nationaal record) en dead lift (312,5kg) –, maar hij is niet van plan om het hierbij te houden. “Mijn persoonlijk streefdoel is 1.000 kilogram totalen”, vertelt hij aan Clint.be.

Hoewel Ringoot beresterk bezig is, valt er tot nog toe bitter weinig te verdienen in de opkomende krachtsport. Zo moest de nieuwe wereldkampioen van afgelopen zondag (Ray Williams) zich tevreden stellen met enkel een gouden medaille en verdient Ringoot zijn boterham als profiler op Zaventem. “Hoewel het een officieel erkende sport is, verdien je enkel iets bij via privésponsoring. Maar de sport is aan het opkomen en momenteel telt ons land al honderden powerlifters, dus ik hoop dat er meer en meer aandacht naartoe gaat”, aldus Ringoot, die 1m93 groot is en 145kg weegt.

“Ik was van nature al een serieuze kolos. En op mijn vijftiende wist ik dat powerlifting iets voor mij was. Die drang om de sterkste te zijn – iets dat veel mannen hebben – dat had ik al vrij vroeg. Volgende missie op zijn agenda is het West-Europese kampioenschap in het Spaanse La Manga op 13 september. Wat een baas! (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties