"Belgische 4x400 meter-ploeg naar EK indoor" Sport
"Belgische 4x400 meter-ploeg naar EK indoor"
Sport

"Belgische 4x400 meter-ploeg naar EK indoor"

De Belgische 4x400 meter-ploeg zal aanwezig zijn op het EK indoor in het Zweedse Göteborg (1-3 maart). Dat bevestigde de nationale coach van de 4x400 meter, Jacques Borlée (foto), donderdag aan de RTBF.

Jonathan Borlée, die sukkelt met een verrekking, is geselecteerd, maar zal niet in actie komen.

"De kleine verrekking van Jonathan is niet erg", verklaarde Jacques Borlée. "Maar we gaan geen risico nemen met het oog op zijn zomerseizoen. In tegenstelling tot Jonathan zal de 4x400 meter-ploeg op het EK indoor in Göteborg in actie komen. Het doel is om een goede sfeer in de ploeg te creëren en niet om een medaille in de wacht te slepen. We gaan proberen om enkele atleten hun volledige motivatie voor de zomer te laten terugvinden."

Jacques Borlée gaf toe dat zijn andere zoon, Kevin, hem overtuigd heeft om de ploeg toch in te schrijven voor het EK indoor. "Kevin zei me dat hij zin heeft om te tonen dat hij de leider is, en dat dat voor een uitstekende team spirit kan zorgen", zei Jacques Borlée.

"In de rangorde zijn er achtereenvolgens Nils Duerinck, Antoine Gillet, Arnaud Ghislain en Tim Rummens. Het EK zal een vorm van teambuilding zijn. We zullen proberen om zo dicht mogelijk bij de derde plaats te eindigen. We gaan daarheen om ervaring op te doen en om boven onszelf uit te stijgen. Het zal een fantastische ervaring zijn voor enkelen", besloot Jacques Borlée.

Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties