Belgische aflossingsploeg wint brons op WK skeeleren Sport
Belgische aflossingsploeg wint brons op WK skeeleren
Sport

Belgische aflossingsploeg wint brons op WK skeeleren

Op het WK skeeleren in het Zuid-Koreaanse Yeosu heeft de Belgische mannenploeg donderdag brons behaald op de 3.000
meter aflossing.

In de laatste wedstrijd van dit WK op de piste reden Bart Swings, Ferre Spruyt en Jore Van den Berghe een sterke finale. De zes ploegen (Zuid-Korea, Taipei, Colombia, Argentinië, Nieuw-Zeeland en België) bleven lange tijd in mekaars buurt, met de Belgen in derde positie. Op enkele ronden van het einde ging Taipei echter tegen de vlakte. Daardoor gehinderd, zakten de Belgen terug naar de vierde plaats. In een geweldige eindsprint kon Bart Swings nog over Zuid-Korea gaan en zo het brons veilig stellen.

De Belgische ploeg sluit het WK op de piste af met drie medailles. Bart Swings werd wereldkampioen op de 10 km punten-afvalling en won zilver op de 15 km afvalling. Samen met Jore van den Berghe en Ferre Spruyt won hij nog brons op de aflossing. Ereplaatsen waren er voor juniores Tim Sibiet (vijfde op de 1000 m) en Niels Provoost (tiende op de 300 m tijdrijden).

Met de aflossing eindigt het WK op de piste. Vrijdag is er rustdag. Zaterdag begint dan het WK op de weg.

Archiefbeeld: Photonews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties