Belgische copiloot wint Dakar rally bij trucks Sport
Belgische copiloot wint Dakar rally bij trucks
Sport

Belgische copiloot wint Dakar rally bij trucks

De 31-jarige De Rooy won de woestijnrally in een truck van Iveco. Zijn teamgenoot Hans Stacey, de winnaar van de Dakar Rally in 2007, eindigde op ruim 50 minuten als tweede in het klassement.

Peterhansel bij wagens

Bij de wagens won de Fransman Stéphane Peterhansel (Mini, rechts op foto).

Zijn eindzege kwam zondag in de slotetappe tussen Pisco en Lima in Peru niet meer in gevaar. De overwinning in de veertiende rit ging naar de Amerikaan Robby Gordon (Hummer).

Voor Peterhansel is het zijn tiende eindzege in de Dakar. Hij won de rally al vier keer bij de wagens en zes keer bij de motorrijders.

Koen Wauters en Pascal Feryn hebben het einde van de Dakar 2012 gehaald. Vooral de tweede week stelde mens en machine erg op de proef. Voor Koen Wauters is het de tiende keer op twaalf deelnames dat hij het einde van de Dakar haalt, hij finisht in Lima op de 56e plaats in de eindstand.

Despres wint bij motorrijders

De Fransman Cyril Despres (KTM) heeft zondag de Dakar 2012 bij de motorrijders gewonnen. Hij haalde het voor zijn Spaanse ploeg- en merkgenoot Marc Coma, de winnaar van vorig jaar.

De zege in de 14e en laatste etappe, tussen Pisco en Lima in Peru, ging naar de Noor Pal Anders Ullevalseter (KTM).

Voor Despres is het zijn vierde eindoverwinning in de Dakar. Eerder was hij de beste in 2005, 2007 en 2010. Hij dankt zijn zege dit jaar vooral aan een navigatiefout van Marc Coma zaterdag. Daardoor verloor die als koploper kostbare tijd.

Foto boven: Belga
Foto onder: Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties