Belgische finale op WTA-tornooi Taiwan Sport
Belgische finale op WTA-tornooi Taiwan
Sport

Belgische finale op WTA-tornooi Taiwan

Na Yanina Wickmayer (WTA-59) heeft ook Alison Van Uytvanck (WTA-129) zich zaterdag geplaatst voor de finale van het WTA-tornooi van Taipei.

De 19-jarige Grimbergse, die voor de allereerste keer in haar nog prille carrière in een halve finale stond op het WTA-circuit, rekende in de halve eindstrijd in Taiwan in twee sets af met de Duitse Dinah Pfizenmaier (WTA-98). Het werd 7-6 (7/5) en 6-3 na 1u46.

Van Uytvanck is in uitstekende doen op het (door het mindere prijzengeld minder aantrekkelijke) tornooi van Taipei. Later op de dag treedt ze samen met de Duitse Anna-Lena Friedsam ook nog aan in de halve finale van het dubbelspel.

Eerder op de dag verzekerde Wickmayer zich al van een plek in de finale van zondag. Tweede reekshoofd 'Wicky' haalde het met 6-3 en 6-1 van de Thaise Luksika Kumkhum (WTA-114).

Belgische finale

Wickmayer bereikte zo haar tiende WTA-finale uit haar tenniscarrière, haar tweede van het seizoen na die in Auckland. Ze won tot nu toe drie WTA-tornooien: Auckland (2010), Estoril (2009) en Linz (2009). Voor Van Uytvanck is het haar allereerste WTA-finale. Het wordt de tweede onderlinge confrontatie tussen beide speelsters. In 2011 haalde Wickmayer het op het WTA-tornooi van Brussel met 7-6 (7/2) en 6-4.

Het is al van 2010 geleden dat er nog een volledig Belgische finale gespeeld wordt op het WTA-circuit. Toen haalde Kim Clijsters het begin januari in het Australische Brisbane na een spannend duel van Justine Henin: 6-3, 4-6 en 7-6 (8/6).

Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties