Belgische mannen verliezen van Estland in kwalificaties EK handbal

De Belgische nationale mannenhandbalploeg heeft zaterdagavond zijn eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2016 verloren. België moest in groep C met 24-31 de duimen leggen voor Estland. Aan de rust leidden de bezoekers in Neerpelt al met 12-17. Estland had woensdag ook de openingswedstrijd van dit eerste tweeluik in groep C gewonnen. Ierland verloor toen met […]

De Belgische nationale mannenhandbalploeg heeft zaterdagavond zijn eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2016 verloren. België moest in groep C met 24-31 de duimen leggen voor Estland. Aan de rust leidden de bezoekers in Neerpelt al met 12-17.

Estland had woensdag ook de openingswedstrijd van dit eerste tweeluik in groep C gewonnen. Ierland verloor toen met zware 44-13 cijfers.

De volgende twee matchen in groep C worden in Ierland gespeeld, begin april (tussen 3 en 7 april). Dan speelt Ierland tegen België en vervolgens tegen Estland. Van 12 tot 16 juni volgt het derde en laatste tweeluik in Estland, met België – Ierland en Estland – België.

België moet de groep winnen om door te stoten naar de eerste barragematchen in de kwalificatiecampagne. Polen is het gastland voor het EK 2016.

Belga/foto TP

Reacties

wpDiscuz