Belgische mannen verslaan Oostenrijk op EK curling Sport
Belgische mannen verslaan Oostenrijk op EK curling
Sport

Belgische mannen verslaan Oostenrijk op EK curling

Op het Europees kampioenschap curling in het Zweedse Karlstad hebben de Belgische mannen maandag in de B-divisie met 6-4 gewonnen van Oostenrijk. Na drie zeges en een nederlaag deelt het team van skip Marc Suter de leiding in de blauwe groep met Letland en Nederland.

Eerder werd er met 6-4 gewonnen van Litouwen en met 7-6 van Polen, maar met 10-3 verloren van Nederland. Dinsdag nemen de Belgen het op tegen Kroatië en Letland, woensdag is Ierland de laatste tegenstander in de groepsfase.

De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de play-offs. Daarin speelt de eerste van de blauwe groep tegen de eerste van de rode groep en geven de nummers twee elkaar partij. De winnaar van de wedstrijd tussen de groepswinnaars plaatst zich voor de finale. De verliezer krijgt in de halve finale een nieuwe kans tegen de winaar van de wedstrijd tussen de nummers twee. De twee finalisten promoveren naar de A-divisie.

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties