Belgische MMA-vechter Oki Bolaji, die traint met Rico Verhoeven, wint een plek in de UFC Sport
Belgische MMA-vechter Oki Bolaji, die traint met Rico Verhoeven, wint een plek in de UFC
Sport

Belgische MMA-vechter Oki Bolaji, die traint met Rico Verhoeven, wint een plek in de UFC

Op woensdag stond MMA-vechter Oki Bolaji in de spotlights tijdens de Dana White Contender Series, toen hij de Fransman Dylan Salvador stevig aanpakte en uitschakelde met een technische KO. Onze landgenoot kreeg het goedkeurende knikje van UFC-baas Dana White en een onmiddellijke goedkeuring voor een contract bij 's werelds grootste vechtsportorganisatie UFC. Wie de sportieve reis van deze indrukwekkende Brusselse vechter volgt, komt uit bij... het team van kickbokskampioen Rico Verhoeven.

Dana White heeft eerder al Sean O'Malley ontdekt via zijn Contender Series, en deze vechter versloeg onlangs Aljamain Sterling op spectaculaire wijze en veroverde de wereldtitel in het bantamgewicht. Als Dana White potentieel in je ziet, moet je iets speciaals bezitten. Bij Bolaji is dat talent, maar ook zijn coach Valon Basha, eveneens afkomstig uit onze hoofdstad. Basha is een voormalige leerling van Dennis Krauweel, de trainer van Rico Verhoeven. Hierdoor trainen de talenten van Basha, inclusief Bolaji, in het Superpro Sportcenter van Krauweel.

(lees verder onder de video)

"Hij is echt speciaal!"

De veelbelovende atleten van Basha hebben zelfs de gelegenheid om samen met Verhoeven te trainen. Krauweel zelf werkt naast 'The King of Kickboxing' slechts met een select groepje veelbelovende vechters, voornamelijk in een adviserende rol. Zijn doel is om talenten in het systeem van Verhoeven te laten integreren, zodat ze de snelheid en behendigheid kunnen ontwikkelen die op het hoogste niveau vereist zijn. Bolaji wordt zo regelmatig begeleid door Krauweel en Verhoeven tijdens gezamenlijke trainingen.

Krauweel reageerde zelf ook al op het succes van Bolaji: "Dit is echt fantastisch en geweldig voor het team. Rico stuurde me al een bericht en zei dat hij echt speciaal is. Oki is dolgelukkig. Zijn mentaliteit is vergelijkbaar met die van Rico. Hij heeft een oprecht verlangen. Er is een verschil tussen willen en echt willen. Wekenlang geloofde hij dat hij dit kon bereiken, en dat is geen loze praat. Het feit dat hij zo ontspannen in de ring kan staan en zo goed luistert naar zijn hoek, zegt veel over hem. Dit is opmerkelijk voor zo'n jonge vechter tegen een ervaren tegenstander.”

(Bron: nieuwsblad.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties