Belgische parachutisten pakken derde wereldtitel Indoor Skydive Sport
Belgische parachutisten pakken derde wereldtitel Indoor Skydive
Sport

Belgische parachutisten pakken derde wereldtitel Indoor Skydive

De nationale militaire ploeg valschermspringen is zaterdag voor de derde maal op rij wereldkampioen Indoor Skydive geworden. Indoor Skydive is vergelijkbaar met een vrije val uit een vliegtuig, maar dan in een koker, boven een windturbine met een doorsnede van zo'n 4,8 meter. De turbine genereert wind met een snelheid van 200 km/uur.

Het vijfkoppige team uit Schaffen (Diest) wist in het Engelse Bedford de concurrentie te verschalken en won het goud voor de derde maal op rij. De Belgische militaire ploeg met de naam Hayabusa Defensie ("valk" in het Japans) kreeg 307 punten en versloeg zo Canada en Frankrijk.

Bij het WK Indoor Skydive krijgen de ploegen telkens 35 seconden om boven een luchtkoker zo veel mogelijk formaties uit te voeren. Het WK vond afgelopen weekend plaats in Bedford waar 67 teams uit de hele wereld aan de wedstrijd deelnamen.

De Belgische ploeg behoorde tot de topfavorieten. Afgelopen december behaalde ze nipt zilver op het Wereldkampioenschap Outdoor in Dubai. "De exit uit het vliegtuig is ons zwakke punt" zegt David Grauwels, een van de leden van het team. "Maar in een luchtkoker moet je dus niet uit een vliegtuig springen."

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties