Belgische vrouwen voor het eerst naar EK curling Sport
Belgische vrouwen voor het eerst naar EK curling
Sport

Belgische vrouwen voor het eerst naar EK curling

Voor het eerst in de Belgische curlinggeschiedenis zal vanaf vrijdag 30 september een vrouwenteam deelnemen aan het EK curling. Een week lang zullen ze op het ijs in het Deense Tarnby de Belgische driekleur verdedigen tegen landen als Polen, Kroatië, Slovakije en Wit-Rusland.

Het vijfkoppige team begon aan het avontuur in juni 2011 en trainde eerst een aantal keren op de schaatsbaan in Leuven om zo de curlingbeginselen onder de knie te krijgen. Pas vanaf 14 augustus konden ze voor het eerst trainen op een echte curlingbaan in Nederland.

De Belgen hebben allemaal een sportieve basis en beoefenen al jarenlang andere sporten zoals marathonlopen, hockey en volleybal.

"Ik speel acht jaar curling en geef al zes jaar initiaties aan mensen die nog nooit curling speelden, maar nog nooit zag ik zo'n gedreven team", zegt coach Dirk Heylen. "Door hun inzet en wil om
te leren, hebben ze hun curlingtechniek razendsnel ontwikkeld. Waar anderen een jaar over doen, leerden zij in enkele weken. Ze zijn klaar voor hun eerste grote test. Hopelijk smaakt die naar meer."

Het groepsprogramma van België:

30/09 (18u30) België - Wit-Rusland
01/10 (16u30) Slovakije - België
02/10 (19u30) Polen - België
04/10 (19u30) België - Kroatië

Beeld: Photonews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties