Ben Hermans stelt coach Bomans teleur Sport
Ben Hermans stelt coach Bomans teleur
Sport

Ben Hermans stelt coach Bomans teleur

Bradley Wiggins heeft de laatste rit in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De Brit van Sky was zaterdag oppermachtig in de tijdrit over 37 kilometer tussen Wieliczka en Krakow. De Nederlander Pieter Weening (Orica-GreenEdge) is de verrassende eindwinnaar.

Slecht nieuws kwam er voor de Belgen en bondscoach Carlo Bomans. Ben Hermans (RadioShack) eindigde twaalfde in het eindklassement. Daardoor mag ons lang maar met zes of zeven renners naar het WK in Firenze. Hermans moest minstens negende worden om het landenklassement van België nog te redden, maar slaagde daar niet in. De 27-jarige Hasselaar strandde op 54 seconden van de negende plaats. In de tijdrit werd hij dertigste, op 3.30 minuten van Wiggins.

De 33-jarige Wiggo maakte indruk en reed Fabian Cancellara (RadioShack) op bijna een minuut. Taylor Phinney (BMC) werd derde op 1.14. eerste Belg was Kristof Vandewalle (Omega Pharma-Quick.Step) op een vijfde plaats.

Archiefbeeld Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties