Bergen verdiend voorbij Zebra's Sport
Bergen verdiend voorbij Zebra's
Sport

Bergen verdiend voorbij Zebra's

Offday van de Zebra's, die na een vijf op negen tegen Standard, Anderlecht en Club Brugge veel te lief waren voor hun Henegouwse buren. Daarvan profiteerden Le Postollec en Mununga om Bergen een even verdiende als broodnodige zege te schenken.

Terwijl Bergen vrijdagavond in het basketbal nipt verloor bij leider Charleroi, wisten hun rood-witte voetbalbroers dat in het Stade du Pays de Charleroi recht te zetten. Met Mununga en Arbeitman in de spits tekenden de gretige bezoekers ook voor het eerste gevaar met een schuiver van Matthys en een kopstoot van Dussenne nipt over. En de Zebra's? Die lieten zich te veel vangen in de buitenspelval van Lorenzi en co. Een treffer van Arbeitman werd afgekeurd voor buitenspel en Mandanda bokste een plaatsbal van Diandy uit zijn doel. Op slag van rust bracht Le Postollec zijn team verdiend op voorsprong na een geharrewar voor doel. Onder boegeroep van hun eigen supporters zochten de Zebra's de kleedkamers op.

Met Gnohéré als bijkomende spits begon Charleroi met betere intenties aan de tweede helft. Maar op de counter zorgden Mathys en Soumah voor het eerste echte gevaar. Mandanda ranselde een schicht van Soumah uit de korte hoek. Na een actie van Kebano kopte Pollet naast, wat Lorenzi hem nadeed aan de overkant. De bezoekers namen de match opnieuw in handen: Matthys knalde over en stiftte naast en Mandanda weerde een schicht van Mununga af. Maar even later had de Congolese international geen verhaal tegen een nieuwe schicht van de Bergense spits, die via de paal de score verdubbelde. En terwijl de Charleroisupporters al tien minuten voor tijd het stadion verlieten, onderstreepte goalgetter Pollet de lokale offday door, alleen voor Saussez, een flauw stiftertje in diens handen te deponeren.

CHARLEROI: Mandanda; Vervoort (67' Daf), Dewaest, Martos, Satli; François, Marcq (46' Gnohéré), Milicevic (75' Ederson), Kebano, Kaya; Pollet. BERGEN: Saussez; Timmermans, Dussenne (74' Ntambwe), Lorenzi, Monteyne; Matthys (89' Chatelle), Diandy, Le Postollec, Soumah; Mununga, Arbeitman (81' Sapina). Doelpunten: 43' Le Postollec 0-1, 68' Mununga 0-2. Gele kaarten: 34' Timmermans (tackle), 72' Le Postollec (tackle), 80' Martos (gevaarlijk spel). Scheidsrechter: M. Bourdouxhe. Toeschouwers: 5.493.

LE, Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties